Gülistan Kılıç Koçyiğit: Temel talebimiz Öcalan’ın fiziki özgürlüğüdür

img
ANKARA - Sürecin ilerleyebilmesi için devletin atması gereken adımlara dikkat çeken DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Temel talebimiz Öcalan’ın fiziki özgürlüğüdür” dedi. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, güncel siyasi gelişmelere dair Meclis'te basın toplantısı düzenledi.
Geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle günlerdir yoğun bakımda olan DEM Parti İmralı Heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder’e dair bu sabah doktorları tarafından yapılan açıklamaya dikkat çeken Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Hastanenin bizleri de üzen bir açıklaması var. Umutlu bekleyişimiz hem hastanede hem de Türkiye’nin dört bir yanında milyonlar devam ettiriyorlar. Buradan bir kez daha Sırrı başkanın direnmesi ayağa kalkması ve aramıza dönmesi temennisini paylaşarak sözlerime başlamak istiyorum” dedi.
 
‘DEPREME KARŞI ÖNLEM ALMASI GEREKENLER CEZAEVİNDE’
 
İstanbul’da 6.3 büyüklüğünde gerçekleşen depremin ardından Türkiye’nin deprem gerçeğinin yeniden hatırladığına vurgu yapan Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Bu depremlerden bu büyük yıkımlardan ne yazık ki hiç ders almadığımızı, hiç sonuç çıkarmadığımızı da üzülerek görüyoruz. Hep İstanbul depremi konuşuluyor. Marmara fay hattını konuşuyoruz. Ülkenin deprem ülkesi olduğunu konuşuyoruz ama bütün bunlara karşı önlem almak, yaşamı ve insanı korumak gibi bir önceliğin olmadığını da ne yazık ki görüyoruz. Oysaki İstanbul Türkiye’nin en büyük kenti. Dünya metropollerinden birisi. İstanbul’da yaşanacak bir depremin bütün ülkeyi mahvedeceğini, bütün dünyayı etkileyeceğini aslında herkes biliyor. Ama buna dair hiçbir adım atılmıyor. Şimdi İstanbul depremi yaşandı. Peki, biz İstanbul depremini hangi koşullarda karşıladık? İBB Başkanı ve ekibinin büyük bir kısmı tutuklu. Kent uzlaşısı nedeniyle önemli özellikle de yüksek riskli belediye ve belediye başkanları tutuklu ve oralara kayyım atandı. Esenyurt ve Şişli’ye. Deprem Daire Başkanları şehir plancıları tutuklu. Yani aslında kentte depremi yönetmesi gerekenler bugün depreme karşı önlem alması gerekenler, İstanbul’u depreme hazırlaması gerekenler şu anda cezaevindeler. Neden? Gerçekten sormak istiyoruz. Suçları nedir? Bu kadar büyük onları cezaevinde tutacak suç nedir gerçekten? Bu soruyu hep beraber sormamız gerekiyor” diye konuştu. 
 
MİLYONLAR AÇLIK VE YOKSULLUKLA BOĞUŞUYOR
 
Gülistan Kılıç Koçyiğit, konuşmasına şöyle devam etti: “Açlık sınırı 26 bin liraya dayanmış ama hali hazırda asgari ücret 22 bin TL olarak devam ediyor. Geçen Temmuz ayında asgari ücretliye zaman yapılmadı ara zam almadığı için de asgari ücretlinin enflasyon karşısındaki durumu gün geçtikçe kötüleşmeye devam etti. Yılbaşında yapılan zamdan sonra reel olarak bugün 2 bin 300 lira asgari ücretlinin kaybı var yani alım gücünde ciddi bir düşüş var. Sadece asgari ücretli de değil en düşük emekli maaşının 14 bin 469 lira olduğu yerde emekli maaşı alanlarda ocak ayından bugüne tam bin 500 lira reel alım gücünde büyük bir kayıp yaşamışlar bunlara baktığımız zaman şunu görüyoruz. AKP yeni yeni bir şey icat etti artık gerçek enflasyon üzerinden değil hedef enflasyon üzerinden zam oranlarını açıklıyor. Önce düşük oranda hedef enflasyon koyuyor sonra da ona göre asgari ücretli emekli maaşlarını ayarlıyor sonra da emekli maaşlarını verdikten sonra o şekilde işlem yapmaya başladıktan sonra Merkez Bankası hızlıca dönüyor ve hedef enflasyonu revize ediyor. Hedef enflasyonu revize ederken asgari ücretliye verdiği zammı emeklilere işçilere verdiği zamanı revize ediyor mu, hayır aynı yerde duruyor. Aslında kendi enflasyon oranlarını hiç bir şekilde tutturmadığı açık ve net olan hükümet en düşüğü ifade ederek ki burada TÜİK’in rolüne özel olarak dikkat çekmek istiyorum. Bunun üzerinden de işçileri ve emekçileri yoksulluğa mahkum etmeye devam ediyor. AKP iktidarına buradan sesleniyoruz, zengin için çalışmayı bırakın. Sermaye için çalışmayı bırakın. Bir avuç sermayedarı zengin etmekten vazgeçin. Kendi çıkarınızı gözetmekten vazgeçin. Milyonlar ‘ey havar’ diyor. Milyonlar açlık ve yoksullukla buluşuyor bu sese kulak verin gereğini yerine getirin.
 
TAKSİM’İN İŞÇİLERE KAPATILMASINI KABUL ETMİYORUZ
 
1 Mayıs haftasındayız. Emeğin bayramını yine kutlayacağız. 150 yıldır dünyanın birçok yerinde emek dayanışma mücadele günü olarak kutlanıyor. Ülkemizde de 1 Mayıs'ın çok önemli bir tarihsel karşılığı var. Ne yazık ki acılar ve bedellerle bugüne getirilmiş 1 Mayıs’tan emekçinin işçinin bayramından bahsediyoruz. Bu vesile ile 1 Mayıs 1977’de Taksim'de saldırı sonucunda yaşamını yitiren 34 işçiyi anıyorum. Onların anıları mücadelemizde, işçilerin mücadelesinde yaşıyor. 1 Mayıs’ın üzerindeki tahakküm, engelleme, 1 Mayıs’ı işçi bayramı üzerinde büyük bir tahammülsüzlük olduğunu görüyoruz. İşçiler ve bizler açısından tarihsel ve duygusal olarak, mücadelede önemli bir mekan olan Taksim’in işçilere kapatılmasını kabul etmiyoruz. Orada yılbaşı etkinlikleri yapılıyor, maçlarda sonra kutlamalar yapılıyor. Her türlü eylem ve etkinliklere açık olan 1 Mayıs Taksim Meydanı'nın işçilere kapatılması ısrarla 1 Mayıs'ın gerçek anlamda bu ülkede emek demokrasi mücadelesi yürütenlere kapatılması, kadınlara kapatılmasını da kabul etmiyoruz.  1 Mayıs alanlarında biz de DEM Parti olarak yer alacağız. İşçi sınıfı ile birlikte insan onuruna yaraşır bir çalışma düzeni, insan onuruna yaraşır bir çalışma yaşamı için işçilerle beraber sesimizi sözümüzü yükselteceğiz. İnanıyoruz ki bu ülkede emeğin haklarının alındığı bir düzeni illaki inşa edeceğiz.
 
KÜRT BİRLİĞİ KONFERANSI
 
Kuzey Doğuya Suriye’ye içlerinde DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve vekillerimizin olduğu bir heyet geçti. Kuzey Doğu Suriye’nin Qamişlo kentinde de yani Rojava’da bir Kürt Ulusal Konferansı’na dahil oldular. Suriye’de 8 Aralıktan bu yana bir yönetim değişikliği var orada geçici bir yönetim var, Suriye’nin geleceğine yönelik çokça tartışmalar var. Bizler DEM Parti olarak ilk günden beri bugüne Suriye’nin demokratik bir rejim için Suriye’nin eşit özgür adil bir yönetime kavuşması için elimizden gelen her şeyi söyledik bundan sonra da söylemeye devam edeceğiz. Yapılan ulusal konferansın Demokratik Suriye’nin inşasına çoğulcu eşit adil bir Suriye’nin inşasına katkı sunacağına dair umudumuzu beklentilerimizi ifade ediyoruz. Bu konferansı gerçekleştiren herkesin emeğine yüreğine sağlık. Kürtlerin ulusal birliklerinin sağlamaları yaşadıkları bütün ülkelerin demokratikleşmesine Ortadoğu’nun demokratikleşmesine ciddi bir katkı sunacak.”
 
KONGRE SORUSU
 
Gülistan Kılıç Koçyiğit, PKK Yürütme Konseyi’nin “kongre” açıklamasına dair bir gazeteci tarafından yöneltilen soruyu yanıtladı. Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Bizim yorumlayabileceğimiz yeni bir durum yok. Kongreyi toplama iradesinde bir sorun olmadığını, kongreyi toplamak istediklerini, ilk kararlarının arkasında olduklarını ama bu kararlarını yerine getirmek için söyledikleri bazı koşulların gerçekleşmediğini ifade ediyorlar. Sayın Öcalan'a özgürlük koşularını ve Sayın Öcalan kongreye katılım koşullarını ifade ediyorlar. Bizim onların adına söyleyecek bir sözümüz yoktur. Kongreyi toplayabilecek, kongrede karar alma yetkisine sahip, bunu gerçekleştirecek tek kişi olarak Sayın Öcalan’ı ifade ettiler. Bu kongrenin toplanması için bu mekanizmanın hızla gerçekleşmesi geriyor. Bu meselede herkes kongrenin toplanmasını istiyor. Hükümet kanadından çokça açıklama geldi, hızla derhal toplanmalıdır yönünde. Burada büyük bir istek olduğunu görüyoruz, herkes hemfikir yapılan açıklama da bunu teyit ediyor. Bunun gereklerini yerine getirme sorumluluğu hükümettedir. Bu Sayın Öcalan, PKK ve ilgililer arasındaki diyalogdur. Bizim oraya söyleyeceğimiz bir şey yok. Beklentimiz bu talebin hızla yerine getirilmesi ve kongrenin hızlı bir şekilde toplanmasıdır.
 
ÖCALAN’IN YAŞAM VE ÇALIŞMA KOŞULLARI
 
Somut adımların ne olduğuna dair yöneltilen soruyu cevaplayan Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Somut adım beklentimiz nedir onu ifade ettik kamuoyu bunu çok iyi biliyor. Birincisi İmralı’daki tecridin hızla sonlandırılması sürecin ilerlemesi, gelişmesi ve sonuç alması için biricik önemde. Bu tartışmasız bir gerçek ama hali hazırda siz de takip ediyorsunuz İmralı Heyetimiz dışında Adayla bir temas yok. Hali hazırda birçok gazetecinin talebi olmasına rağmen gidişler sağlanabilmiş değil. Biz Sayın Adalet Bakanına da ifade ettik kamuoyuna da ifade ettik. Hızlı bir şekilde Adaya farklı aydınların yazarların gazetecilerin siyasi partilerin bu konuda görüş ve düşüncesi olan herkesin gidişine olanak verecek imkanlar yaratılması gerekiyor. Yine Sayın Öcalan’ın orada bu çalışmayı yapabilmek için gerekli bilgi ve belgeye ulaşabileceği koşulların yaratılması gerekiyor. Çalışmasını kolaylaştıracak düzenlemelerin hızlıca yapılması gerekiyor. Kendi talep ettiği kişilerle görüşmesine imkan tanınması gerekiyor. Bu anlamıyla bunlar Sayın Öcalan nezdindeki temel taleplerimizdir. Sağlık güvenlik özgürlük koşulları yaratılmadan sürecin ilerlemesi ve sonuç alabilmemiz mümkün değil” dedi.
 
Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Yarın adaya İmralı heyetimizin de başka heyetlerin gideceği bir yolun açılması gerekiyor. Bu süreç açısından çok önemli. Süreçte tıkanma var diyecek durumda değiliz ama sürecin ilerlemesi derinleşmesi toplumsallaşması için çok hızlı bir şekilde tecridin ortadan kaldırılması gerekiyor. Sayın Öcalan’ın çalışma koşularının hızla değişmesi gerekiyor” sözlerini kullandı.
 
Gülistan Kılıç Koçyiğit, şöyle devam etti: “Sürecin ilerlemesi için de hızla atılması gereken ilk elden atılması gereken adımlar var. Süreç ilerledikçe bu ülkede Kürt sorunu çatışma ve şiddet zeminden hukuki ve siyası zemine taşındıkça diğer başlıklarda konuşulacaktır. Nihayetinde olması gereken, bizim de temel talebimiz Öcalan’ın fiziki özgürlüğüdür. Bunu açık ve net söylüyoruz. Bu ilk elden yapılması gereken hiçbir yasal düzenlemeye ihtiyaç olmayan mevzuatta tek bir virgülü oynatmadan yapılması gereken şeyler. Bunları yapalım, sonrası için toplumsal bir mutabakatla en geniş zeminde konuşacağımız çok başlık olacaktır. TMK, TCK ve bütün yasal mevzuattan konuşmamız gerekiyor. Bütün ayrımcı uygulamaların ortadan kaldırılması gerekiyor. O zaman ‘umut hakkı’nı da konuşmamız gerekiyor. Sayın Öcalan’ın özgürlüğünü de umut hakkını da konuşmamız gerekiyor.  AİHM’in 2014 yılında Sayın Öcalan için verdiği bir ihlal kararı var. Avrupa Konseyinin bu kapsamda Türkiye’ye düzenleme yapın çağrısı var. Bu tartışmayı bugün için dışlamış değiliz ama hızlı bir şekilde sürecin ilerlemesi için ilk elden tecridin hızla kaldırılması gerekiyor.”
 

Diğer başlıklar

10:00 Koçerlerin zorlu yolculuğu başladı
09:55 Gazeteci Kanbal hakkında dava açıldı
09:23 Kürt sorununun çözümünde heba edilen süreçler
09:08 Gabar'da orman kıyımının yeni görüntüleri
09:07 Semt pazarındaki yurttaşlar: Çözüm Öcalan’ın çağrısında
09:06 Dicle Anter: Sırrı gerçeklerle yüzleşilmesi için savaştı
09:05 Antalya'daki cezaevlerinde 90 hasta tutsak var: Serbest bırakılmalılar
09:04 Şirnex’te öldüren sağlık hizmeti: Ekipman ve doktor yok
09:03 Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali: Dayanışma güçlendiriyor
09:02 Tutsak yakınları: Gözümüz televizyonda büyük barışı bekliyoruz
09:01 ‘Umut hakkı düzenlemesi tartışmasız atılması gereken adımdır’
09:00 09 MAYIS 2025 GÜNDEMİ
08:30 31 yıl sonra memleketinde coşkulu karşılama
08/05/2025
23:44 ‘Suriye’de 5 ayda 5 bin 500 sivil öldürüldü’
22:48 SOHR: Silahlı gruplar Şam’da yurttaşların evlerine el koydu
22:07 Birçok kentte Abdullah Öcalan posterleri asıldı
21:34 Êlih’te kadınlar buluştu: Kayyım zihniyetine karşı dayanışacağız
21:22 Wan’da Kürt Dili Bayramı şöleni
21:08 Yeni Papa Robert Francis Prevost oldu: Barış sizinle olsun
21:02 Federe Kürdistan’da yaşamını yitiren Işık’ın taziyesine kitlesel ziyaret
20:57 Sırrı Süreyya Önder anısına Beynelmilel gösterimi
20:54 ‘Kürtçe hukuk literatürünün oluşturulması gerekiyor’
19:32 15 yaşında girdiği cezaevinden 46 yaşında çıktı
19:21 Eskişehir'de kadın katliamları protesto edildi
19:15 Dêrsim Belediye Eşbaşkanı Birsen Orhan davasında karar
19:03 Türkiye ile Irak arasında 11 anlaşma imzalandı
18:55 Taciz failine verilen cezanın bozulması protesto edildi
18:45 Şarbajêr’de bir kolber katledildi
18:10 ‘Cezaevinde kalamaz’ raporu dikkate alınmadı: Elisa Ayık tahliye edilmedi
17:44 Qoser Meclisi: Zeyni İpek, araçları yandaşlara peşkeş çekmek için istedi
17:36 Qoser’de bir öğretmen öldürüldü
17:21 Pasûr Belediyesi eşbaşkanları halk buluşması düzenledi
17:12 DEM Parti’den kayıt dışı çalışma koşullarının tespiti için önerge
17:01 Ankara'da bir kadın katledildi
16:54 Wan'da Kürt Dili Sempozyumu düzenleyecek
16:33 Arınç’tan taziye ziyareti: Süreçte yer alanları devlet korumalı
16:01 Amed’de hukuk öğrencileri Önder’i andı
15:51 9 kadın tutsağa ‘sarılma’ ve ‘zılgıt’ cezası
15:39 CHP İl Başkanı Çelik ve 25 kişi hakkında iddianame
15:28 Mersin’de ağaç katliamına karşı nöbet
15:19 Zirai don için 'özel afet bölgesi' çağrısı
14:50 Nisan ayında 8'i çocuk, 152 işçi hayatını kaybetti
14:49 Özel’den İmamoğlu’na ziyaret
14:21 124 isimden Önder’e veda: Hepimizin yüreğine barışı yazdın
14:12 'Çocuk Hastanesi'nin deprem raporu 27 aydır gizleniyor'
14:12 Zırhlı araçla katledilen Öner davası istinafa taşındı
13:31 Hastane yolunda tutsaklara saldırı
13:12 Tutsaklara hücre cezası
12:55 Cezaevindeki şiddet davasında görüntüler istenecek
12:45 Erdoğan: Bizi kolay bir süreç beklemiyor
12:29 TBB'den avukata saldırıya tepki
12:25 Werîşe Muradî’nin tedavi hakkı engelleniyor
12:19 Avukatlardan İmralı başvurusu
12:18 Gazeteci Güneş davasında emniyetten 'bilgi' istenecek
12:14 Amed’de tutsaklar için yapılacak açıklamaya çağrı
12:05 DEM Parti'den Önder'e suikast iddialarına dair açıklama
12:02 Amed'de ArtTigris Sanat Fuarı'nın lansmanı yapıldı
11:08 Hasta tutsak Karatay'ın yeniden yargılanmasına devam edildi
11:03 Serê Gulanê etkinliklerinin startı verildi
10:57 Hindistan-Pakistan çatışmasında en az 43 ölü
10:52 'Kuyu tipi' cezaevlerine karşı açlık grevi başlatılıyor
10:43 Gazeteci Zeynep Kuray hakkında beraat kararı
10:28 Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden İmamoğlu açıklaması
10:16 İşçiler greve gitti, çöp yığınları oluştu
10:14 GES'e karşı direnenler: Göç etmek istemiyoruz
10:05 DAİŞ’in Dêrazor’a saldırıları sürüyor
09:26 Hasta tutsak Ayık’ın annesi: Barış için önce hasta tutsaklar bırakılmalı
09:25 ‘Sürgüne’ karşı oturma eylemi başlattı
09:13 ‘Sırrı’nın cenazesine katılanlar barış mücadelesi sözünü verdi’
09:12 ‘Şiddetin son bulması için sorumluluk alınmalı’
09:08 30 yılın ardından tahliyesi ertelendi: Ölsem de pişmanlığı kabul etmem
09:06 Amed’de halk ulaşım zammına tepkili: Geri çekin
09:05 'Önder'e sözümüz; bu topraklara onurlu barışı getirmektir'
09:04 33 yıllık sürgünden sonra Amed’te sahneye çıktı
09:03 Ev ev gezerek Öcalan'ın çağrısını anlatıyorlar
09:02 Ateşkese rağmen 23 bin 369 saldırı
09:02 Dünyada barış görüşmeleri: Karşılıklı adımlarla çözüm sağlandı
09:00 08 MAYIS 2025 GÜNDEMİ
07:49 Amêdiyê Bölgesi’ne hava saldırısı
06:12 İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli getirildi
00:10 AYM'nin kararına tepki: Bu düzenlemeye boyun eğmeyeceğiz
07/05/2025
22:37 Suriye sahil kentlerinde 10 kişi kaçırıldı
21:33 'Özgür Özel'e yapılan saldırı araştırılsın' önergesine ret
21:21 Fed faiz kararını açıkladı
21:17 Tutsak kadınlardan Sırrı Süreyya Önder için taziye mesajı
20:47 AK’nin Türkiye raporu onaylandı
20:36 ÖHD ve TUHAD-FED: Hasta tutsakların yeri cezaevi değil hastanedir
20:01 Meclis’te 2025 yıllı ‘Sırrı Süreyya Önder Barış Yılı’ talebi
19:22 Mor Dayanışma: Bir üyemiz ajanlaştırılmaya çalışıldı
18:50 KHK eylemi 330'uncu haftasında: Sırrı’ya sözümüz barış olacak
18:47 Kadın katliamları ve cezasızlık protesto edildi
18:35 Mêrdîn’de köylüler direndi, kepçeler çekildi
18:20 ÇED raporundaki sahte fotoğraflara suç duyurusu
17:43 Emekliler TÜİK önünde: Maaşlarımız sadakaya dönüştürüldü
17:37 AYM’ye yürüyüşleri engellenen kitle oturma eylemi başlattı
17:33 Cenevre eyleminde Sırrı Süreyya Önder anıldı
17:13 İzmir’de 3 belediyede iş bırakma eylemi
17:02 Amik Ovası çiftçileri isyan etti
16:31 Önder için mevlit ve taziye
16:27 Oda ve borsalardan Sudani-Erdoğan görüşmesi öncesi 5 talep
16:21 TÜSİAD'ı ziyaret eden Özel: Bundan sonra yeni bir iktidar var
16:09 Dêrsim'de askeri operasyon
16:07 AYM'ye yürümek isteyen hayvan hakları savunucularına polis engeli
15:29 Meclis'te Önder anması: Eksik bıraktığı süreci tamamlamamız gerekiyor
14:59 AYM'den Hayvan Yasası’nın iptali başvurusuna ret
14:43 Sağlıkçılardan şiddete karşı eylem
14:40 Hayvan hakları için AYM önünde eylem
14:39 İHD’den gözaltılara tepki: Tutsaklarla dayanışma insanidir
14:10 Wan’da 15 Mayıs Kürt Dili Bayramı startı
13:48 SGDF Eşbaşkanı Müslüm Koyun tahliye edildi
13:46 Semra Güzel davasında tanık hakkında zorla getirme kararı
13:34 Bahçeli'den Önder'in Meclis'teki taziyesine ziyaret
13:24 GES'e karşı çıkan yurttaşlar kepçeleri durdurdu
13:07 Avukat İçli'ye dönük silahlı saldırıya tepki
13:02 İstanbul’da 3.4 büyüklüğünde deprem
12:34 Almanya’da Kürt üniversitesi açılıyor
12:34 Rektörden İmamoğlu diploması açıklaması
12:26 'Örgüte yardım' iddiasının 'örgüt üyeliği' kabul edilmesinde ihlal kararı
12:25 Suriye'de 24 saate 13 kişi katledildi
11:23 Gazeteci Diren Yurtsever beraat etti
10:49 JINNEWS şiddet çetelesi: 34 kadın katledildi, 14 şüpheli ölüm
10:39 Bir yılda 6 bin kişi trafik kazalarında yaşamını yitirdi
10:29 Hilal Kar’ın katiline ağırlaştırılmış müebbet hapis
10:16 Hindistan-Pakistan arası çatışma: Onlarca ölü, 3 uçak düştü
10:01 'Kadınların Ayak İzi' yürüyüşü: İşimizi istiyoruz
09:57 Cixsêliler GES’e karşı mücadelede kararlı
09:11 Önder'i anlattı: Hayalini kurduğu Demokratik Cumhuriyet'i Öcalan’ın paradigmasında gördü
09:09 Kerboran'da 3 mahalle yolu 'güvenlik' gerekçesiyle kapatıldı
09:08 Ayla Akat Ata: Önder’in mücadelesi vasiyettir
09:07 Çilek üreticileri artan maliyetlerden şikayetçi
09:06 Zeyneb Murad: Öcalan’ın çağrısı konferansa zemin hazırladı
09:02 Barış Anneleri: Önder'in mücadelesi başarıya ulaşacak
09:00 Hasta tutsaklar için 16 kentte eylem yapılacak
09:00 07 MAYIS 2025 GÜNDEMİ
06/05/2025
23:57 Yüzde 78 engelli hasta tutsak tahliye edildi
23:43 Hindistan'dan Pakistan'a saldırı
23:25 ABD ile Husiler arasında ateşkes sağlandı
23:16 Suriye’de 5 kişi katledildi
22:54 HSK için adaylar belli oldu: CHP seçimden çekildi
21:34 Suriye’de bir cezaevinde isyan çıktı
21:18 Amed’de avukata silahlı saldırı
20:57 Gazeteciler Ercüment Akdeniz ve Yıldız Tar’a ‘örgüt üyeliği’ suçlaması
20:40 Minguzzi cinayetinde iki gözaltı daha
20:36 ‘Sokak hayvanlarının katledilmesini öngören yasa iptal edilsin’
20:26 İşçilerin yürüyüşü 6’ncı gününde
20:06 Rişmîl’de GES protestosu: AKP’li başkanının istifası istendi
19:53 Trump: Husilere saldırıları durduruyoruz
19:22 Açlık grevindeki tutsakların sevk talebi karşılandı
19:13 İsrail, Gazze’ye saldırı planını genişletti
19:06 Birçok kentte Üç Fidan anması: Yolumuz Denizlerin yoludur