Görüşme sona erdi: Kanun teklifinin çerçeve metni Meclis'e sunulacak

ANKARA - Numan Kurtulmuş ve Meclis Komisyonu’nda yer alan partilerin koordinatörlerinin görüşmesi sona erdi. Görüşme sonrası açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Çerçeveyi çizeceğiz ve yılbaşından sonra da kanun teklifi değil ama bir çerçeve metin olarak raporu Meclis'e gönderceğiz" dedi.
 
Barış ve Demokratik Toplum Süreci kapsamında kurulan Meclis Komisyonu Başkanı Numan Kurtulmuş, komisyonda yer alan siyasi partilerin koordinatörleri ile bir araya geldi. Görüşmeye Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, AKP Grup Başkanı Abdulhamit Gül, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ile Yeni Yol Grubu Grup Başkanı Bülent Kaya yer alırken görüşme yaklaşık bir saat sürdü. 
 
'YILBAŞINDAN SONRA'
 
Siyasi partilerin hazırladığı raporlar ve komisyonun hazırlayacağı rapor ile ilgili gelişmelerin gündeme alındığı görüşmenin ardından MHP'li Yıldız gazetecilerin sorularını yanıtladı. Meclis Komisyonu'nun hazırlayacağı ve Meclis'in ilgili komisyonlarına sunacağı taslak rapora ilişkin görüştüklerini belirten Yıldız, "Ortaklaşacağımız raporla ilgili arkadaşlarla uzun uzun yöntemleri konuştuk. Pazartesi'de bir araya geleceğiz. Önümüzdeki haftalar içerisinde de inşallah müşterek raporu hazırlayacağız. Çerçeveyi çizeceğiz ve yılbaşından sonra da kanun teklifi değil ama bir çerçeve metin olarak raporu Meclis'e gönderceğiz" dedi.
 
'GRUBU OLAN PARTİLERDEN BİR KİŞİ OLACAK'
 
Gazetecilerin rapora ilişkin "bir ekip mi oluştucaksınız" sorusuna da yanıt veren Yıldız, "Tabii grubu olan her partiden birer arkadaş verecek. Muhtemelen şimdi toplantıya katılan arkadaşlarla devam edeceğiz gibi gözüküyor. Partiler değişiklik yaparsa bilemeyiz ama yani durum bu" dedi.
 
'YETİŞMEZSE UZATIRIZ'
 
Yıldız, komisyon çalışma süresinin uzatılıp uzatılmayacağı yönündeki soruya ise "Yetişir diye düşünüyoruz. Eğer 31 Aralık tarihine kadar yetişmezse uzatırız tabii" dedi. Komisyonun herhangi bir toplantı daha alıp almayacağı yönündeki soruya ise "Bir bakarım pazartesi senden sonra" cevabını veren Yıldız, rapor için bir komisyon oluşturulacak mı yönündeki soruya ise "Hayır bu koordinatör arkadaşlarla beraber hazırlayacağız" ifadelerini kullandı.