Kalın’dan Ayasofya ve hilafet açıklaması

img
ANKARA - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Ali Erbaş Hoca sadece vakfiyeden alıntı yaptı. Hutbede Atatürk'e laf uzatma söz konusu değil. Buradan 'Atatürk'e dil uzatıldı' sonucu çıkmaz” dedi.
 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ayasofya'da cuma hutbesi okuyan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Katıldığı bir televizyon programında açıklama yapan Kalın, “Ayasofya'nın açılması öncelikle bir milat. Ali Erbaş Hoca sadece vakfiyeden alıntı yaptı. Hutbede Atatürk'e laf uzatma söz konusu değil. Buradan 'Atatürk'e dil uzatıldı' sonucu çıkmaz” dedi.
 
HİLAFET TARTIŞMALARI
 
Kalın, “hilafet” tartışmalarına ilişkin de “Rejim tartışması çıkarmak suni bir gündemdir. Hilafet tartışması son derece suni, yersiz, gereksiz bir tartışmadır. Tartışmanın zemini bu değildir. Siyasi popilerite üzerinden bunlar tartışılmaz” ifadelerini kullandı. 
 
SOSYAL MEDYA
 
Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesinin ardından yasallaşacak sosyal medya düzenlemesine dair de konuşan Kalın, “Sosyal medya düzenlemesi değil. Böyle algılayanlar var, saygı duyuyorum. Temel mesele şu; sosyal medya mecraları siyasi kuruluşlardır. Reel hayatta olduğu gibi bunlar da bir hizmet sunuyorlar. Sosyal medya kullanıcılarının görüşlerini özgür bir biçimde ifade etmelerinin önünde hiçbir engel yok. Şu anda da yok, düzenleme yapılınca da olmayacak. Gerçek hayatta suç olan dijital hayatta da suçtur. Hakaretin kriteri ne olacak? Doğru bir tartışma. Bunu hep birlikte oluşturacağız. Ne hakarettir ne değildir” şeklinde konuştu.