AKP Genel Merkezi’ndeki yemekte devlet sanatçıları görevlendirildi

img

ANKARA – Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası, AKP Genel Merkezi’nde düzenlenecek yemek programında devlet sanatçılarının görevlendirilmesine “Halka hizmet vermekle yükümlü devletin sanatçıları, koro ve toplulukları sarayın eğlencelikleri haline getirilmeye çalışılıyor” diyerek tepki gösterdi.

 
AKP’nin düzenlediği Uluslararası Yerel Yönetimlerde 6’ıncı Kadın Şurası, ATO Congresium’da başladı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı toplantının ardından akşam katılımcılara AKP Genel Merkezi’nde yemek verilecek.
 
Bu yemek organizasyonunda devlet sanatçılarının görevlendirildiğini açıklayan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası (Kültür Sanat-Sen), bu duruma tepki gösterdi.
 
Sendika tarafından yapılan açıklamada, “Halka hizmet vermekle yükümlü devletin sanatçıları, koro ve toplulukları sarayın eğlencelikleri haline getirilmeye çalışılıyor” denildi.
 
'GÖREVLENDİRMELER İPTAL EDİLSİN'
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da kabine toplantısının ardından katılmasının beklendiği yemek organizasyonunda Devlet Halk Dansları Topluluğu, Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve Devlet Halk Müziği Korosu’nun görevlendirildiğini belirten sendikanın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 
 
“Kurumlarımız uzun bir süredir devletin sanat kurumu saygınlığından uzak, genel müdürlüğün organize bürosu, sanatçılarınsa külliye çalışanı gibi kullanıldığı bir hal almıştır. Yaşadığımız durum kanıksatılmaya çalışılmakta itiraz edenler ise soruşturma açma ile tehdit edilmekte hatta cezalandırılmaktadırlar. Devletin sanatçıları olarak halkın vergileriyle var olan kurumlarımızdaki görevimiz, halkımıza piyasacı yaklaşımlardan uzak gerçek geleneksel sanatları hizmet olarak götürmektir. Devletin sanat kurumlarının saygınlığına ve ağırlığına yakışmayacak şekilde yapılan bu hukuksuz görevlendirmeler iptal edilmelidir.”