‘Duvarları Delen Çizgiler’ karikatür sergisi açıldı

img
İSTANBUL – Tutukların yapmış olduğu karikatürlerden oluşan “Duvarları Delen Çizgiler” karikatür sergisi yoğun ilgi gördü. 
 
İstanbul Beyoğlu’nda Görülmüştür ekibi tarafından “Duvarları Delen Çizgiler” sergisinin açılışı yapıldı.  Tutukluların yapmış olduğu karikatürlerden oluşan sergi Divriği Kültür Derneğin’de yoğun ilgi gördü.  Yarın da açık kalacak olan sergiyi çok sayıda kişinin yanı sıra Pınar Aydınlar, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi üye ve yöneticileri ile Cumartesi Anneleri de ziyaret etti. 
 
Sergi hakkında kısa bilgi veren Görülmüştür ekibinden Yazar Adil Okay,  ekip olarak daha önce de cezaevindeki tutukluların çizdikleriyle 2 sergi açtıklarını bu serginin üçüncü sergileri olduğunu belirtti. Okay, “Karikatür sergisi diğer sergilere göre daha özgündür. Çünkü cezaevindeki mahpuslara ulaşmak çok zordu. Serginin teması da ‘Özgürlük’  bu anlamıyla önemlidir” dedi. 
 
'HAZIRLIK 7 AY SÜRDÜ'
 
22 karikatüristin 70 tane eserinin sergide yer aldığı bilgisini paylaşan Okay, amaçlarının olağanüstü durumlara rağmen cezaevindeki tutukluların ne düşündüğünü ve ürettiğini insanların bilmesi ve görmesini sağlamak olduğunu belirtti. Okay, bu serginin hazırlanışının 7 ay sürdüğünü ve kimi mektuplara cevap alamadıklarını söyleyerek, kimi eserler de avukatlar aracılığıyla ulaştıklarını ifade etti.