İzmir Kitap Fuarı'nda 'Kurdistan'a tahammülsüzlük

img
İZMİR - İzmir Kitap Fuarı'nda polisler, "Kurdistan 1915-1920", "Kurdistan Fedaisi Muşlu Hilmi Yıldırım" ve "Kurdistan Hükümeti" isimli kitaplara "yasaklı ve tehlikeli" iddiasıyla el koydu. 
 
İzmir Kitap Fuarı'nda adında "Kurdistan" ifadesi yer alan kitaplara polisler tarafından el konuldu. Pirtûka Kurdî'nin standına baskın düzenleyen polisler, "Kurdistan 1915-1920", "Kurdistan Fedaisi Muşlu Hilmi Yıldırım" ve "Kurdistan Hükümeti" isimli kitaplara "yasaklı ve tehlikeli" olduğu iddiasıyla el koydu. Polisler ayrıca standa çalışanlarından Mehmet Sebih Yoldaş'ı da gözaltına aldı. 
 
Polis baskısına tepki gösteren Pirtûka Kurdî Koordinatörü Bawer Berşev, polislerin gün boyu kendilerini taciz ettiğini söyledi. Akşama doğru bir ekip polisin standa gelerek kitapları tek tek incelediğini aktaran Berşev, "Kurdistan" ismi geçen kitapların alındığını belirtti. Baskının satış yapmalarına engellemeye yönelik olduğunu ifade eden Berşev, "Kurdistan ismine tahammülsüzlüğü kabul etmiyoruz. Bu durumu kınıyoruz" dedi.