Hakkari'de HDP’li kadınlar yemekte bir araya geldi

  • kadın
  • 16:40 8 Aralık 2019
  • |
img
HAKKARİ – HDP Hakkari Kadın Meclisi üyeleri düzenledikleri yemekte bir araya geldi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Kadın Meclisi, kentteki kadınlarla yemekte bir araya geldi. HDP Hakkari il binasında verilen yemeğe HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, HDP İl Eşbaşkanı Sipan Turan, yerine kayyum atanan Hakkari belediye eşbaşkanı Hümeyra Armut, Barış Anneleri'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kadın katıldı. HDP İl Eşbaşkanı Sipan Turan, meclisin düzenlediği dayanışma yemeğine katılan tüm kadınlara teşekkür etti. 
 
HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, yıllardır bölgede savaşın devam etiğini ve bundan en çok kadın ve çocukların etkilendiğini ifade etti. 
 
AKP ve MHP ittifakına asla boyun eğmeyeceklerini dile getiren Tosun, kadınlar olarak buna karşı mücadelelerini büyüteceklerini söyledi. Tosun, Til Rıfat'ta yaşanan saldırıda yaşamını yitiren çocukları da hatırlatarak, "4 yıldır Türkiye de bir şey değişmedi. AKP ve MHP bloğu karşısında kadınlar olarak baş eğmeyeceğiz. Kürt kadını ayaklandığı taktirde dünyanın hiçbir gücü bizimle baş edemez. Barış Anneleri'ni gördünüz. Sincan, Bakırköy ve Diyarbakır cezaevleri önünde darp edildiler. Ama amaçlarına ulaştılar. Çünkü barış annelerimiz direndi. İşte bu yüzden anneler çocuklarına ve partilerine sahip çıkarsa mutlaka kazanacağız. Bizler de burada partimize sahip çıkarak gücümüzü göstereceğiz” dedi. 
 
Yapılan konuşmanın ardından kadınlara yemek ikram edildi.