TJA, pamuk tarlasında çalışan kadınlarla bir araya geldi

img

URFA – TJA’lı kadınlar Haliliye ilçesinde pamuk tarlasında çalışan kadınlar ile birlikte pamuk topladı.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyeleri, başlatılan “Em xwe diparêzin” (Kendimizi savunuyoruz) kampanyası kapsamında Urfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Yukarı Komat Mahallesi’nde kadınlar ile bir araya gelerek pamuk topladı. Etkinliğe Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü de katıldı. TJA’lı kadınlar İlk olarak mahallede kadınlara kampanya hakkında bilgi verdi. Yine yaklaşan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne ilişkin fikir alış verişinde bulunuldu.

KAMPANYA HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Etkinlikte konuşan Ayşe Sürücü, yürüttükleri kampanya hakkında bilgilendirmede bulunarak, kadınlara yönelik geliştirilen saldırıların temelinde toplumun teslim alınmasının hedeflendiğini söyledi. Saldırılara yönelik mücadele edeceklerini söyleyen Sürücü, “Kürt halkının iradesini kırmak, demokratik siyaseti tasfiye etmek istiyorlar. Ama biz kadınlar ve halkımız ile karşı duracağız ve kazanacağız” dedi.

Kadınlar daha sonra mahallede bulunan bir pamuk tarlasına giderek, tarlada çalışan kadınlar ile birlikte pamuk topladı. Kadınlar gittikleri yerde mor eşarplar ve broşürler dağıttı.