Mardin'de gözaltılara tepki

img

MARDİN - Mardin’de sabah saatlerinde HDP İl Eşbaşkanı Salih Kuday'ın da aralarında bulunduğu siyasetçi ve sendika temsilcilerinin gözaltına alındığı operasyon protesto edildi. 

 
Mardin merkez ve ilçelerinde sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Eşbaşkanı Salih Kuday, parti üyeleri Neda Alper, Abdullah Akikol, Aysel Erol ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) eski şube yöneticisi Emel Oran, Büro Emekçileri Sendikası (BES) eski şube Başkanı Mustafa Benli ve Mardin Tabip Odası Başkanı Dr. Derya Etem gözaltına alındı. HDP Mardin İl Örgütü gözaltılara tepki gösterdi. 
 
HDP Mardin il binasında yapılan ve çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada il Eşbaşkanı Eylem Amak konuştu. “Bu gözaltı furyası AKP-MHP faşist bloğun kararıdır” diyen Amak, “Bu gözaltı ve tutuklamaların herhangi bir hukuki dayanağı yok. Bizler bu sabah tekrardan gözaltı operasyonları ile uyandık. Aralarında Mardin il eşbaşkanı Salih Kuday‘ın da bulunduğu il yöneticileri, TJA aktivistleri, ilçe yöneticileri, sivil toplum örgütlerinde çalışan bir çok arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Gözaltların hukuki olmadığını, AKP-MHP’nin faşizan politikaları olduğunu ve halkımıza olan yaklaşımlarının bir sindirme, bezdirme politikası olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi.
 
Amak, mücadelelerinden ve çalışmalarından geri durmayacaklarını dile getirerek, gözaltına alınanların avukatları ile görüştürülmesini ve hemen serbest bırakılması gerektiğini söyledi.