Tutukluya ‘para gönderdin’ gözaltısı

img

İSTANBUL – Cezaevindeki bazı tutuklulara açlık grevinde bulundukları dönemde para gönderdikleri gerekçesiyle İstanbul’da 6 kişi gözaltına alındı.

PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit politikalarına karşı 7 Kasım 2018-26 Mayıs 2019 tarihleri arasında süren açlık grevi eylemi döneminde cezaevindeki tutuklulara para yatıran kişilere yönelik operasyon yapıldı. 
 
Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 6 kişi evlerine düzenlenen baskınlarla gözaltına alındı. 
 
Gözaltına alınanlar arasında HDP Çekmeköy eski ilçe yöneticisi Şerafettin Uymaz ve oğlu Sait Uymaz, Nilüfer İlhan, Engin Yeşilyurt, Vacettin Güler ve Pınar Ceylan var. 
 
Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulduğu öğrenilen baba Şerafettin Uymaz ve oğlu Sait Uymaz’ın ifadelerinin alınmak üzere İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmesi bekleniyor. 
 
Uymaz Ailesi üyeleri, baba ve oğlunun Öcalan’a uygulanan tecridin son bulması için Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlanan ve daha sonra binlerce kişinin katılımıyla devam eden açlık grevi eylemcilerine para gönderdikleri iddiasıyla gözaltına alındığını aktardı.