Erdoğan, İsrail ile ticarete tepki gösterenleri hedef aldı

img
HABER MERKEZİ – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanlığının İsrail ile ticarete getirdiği kısmi kısıtlama kararı ile ortaya çıkan jet yakıtı ihracatına tepki gösterenleri de hedef aldı.
 
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan kabine toplantısı sona erdi. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından Erdoğan, açıklama yaptı. 
Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı seçilen Abdullah Zeydan’a mazbatasının verilmemesinin ardından Wan’da destek ziyaretine giden siyasetçileri hedef alan Erdoğan, "Güya hak, hukuk, adalet adına Van'a koşanlar Beşiktaş'ta göz göre göre can veren işçiler için tek bir adım dahi atmadılar. Bunun adı sadece vicdansızlık değil, aynı zamanda ikiyüzlülüktür. Hiç kimse siyasi kimliğimi öne sürerek sorumluları adaletten kaçıramaz" dedi.
 
BİNLERCE İŞ CİNAYETİNİ GÖRMEZDEN GELDİ 
 
Erdoğan, 9 işçinin yaşamını yitirdiği yangına karşı emek ve demokrasi güçlerinin tepkilerini görmezden gelerek, iktidarı boyunca yaşanan binlerce iş cinayetine karşın yangın üzerinden muhalefete "Bunun adı sadece vicdansızlık değil, aynı zamanda ikiyüzlülüktür" diyerek yüklendi. Erdoğan, “Hem Antalya hem de Beşiktaş'taki cinayetlerin faillerinin yargıya hesap vermesi için üzerimize düşeni yapacağımızın bilinmesini özellikle istiyorum. Birilerinin ihmali veya sorumluluğu dolayısıyla benzer acıların tekrar yaşanmaması için Çalışma, Turizm ve İçişleri bakanlıklarımız vasıtasıyla tedbir ve denetimlerimizi daha da yoğunlaştıracağız” dedi. 
 
‘SEÇİMİN KAZANANI SANDIKTIR’
 
Erdoğan, 31 Mart seçimleri için “kazananı sandıktır” diyerek, “Rüştünü, gücünü ve yetkinliğini tartışmasız biçimde tekrar ispat eden Türk demokrasisi bu seçimin en büyük galibidir. Muhalefetin de artık bu konuda gerekli dersi çıkaracağını, bir daha böyle temelsiz, zarar veren argümanların arkasına sığınmayacağını ümit ediyorum.  Seçimler sonrasında muhalefet partilerinin bir kısmının sergilediği sorumlu ve ağır başlı tavrı takdirle karşıladığımızı ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.
 
İSRAİL İHRACATINA TEPKİ GÖSTERENLERİ HEDEF ALDI 
 
Öte yandan Erdoğan, Ticaret Bakanlığının İsrail ile ticarete getirdiği kısmi kısıtlama kararı ile ortaya çıkan jet yakıtı ihracatına tepki gösterenleri de hedef aldı. Erdoğan aylardır Gazze'yi bombalayan İsrail'e ihraç edilen jet yakıtına tepki gösterenlere, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne iftira atanları asla ve asla unutmayacağız" diye karşılık verdi. Erdoğan, "7 Ekim'den sonra İsrail'e ihracat kısıtlamasına öncülük eden ülke Türkiye'dir. 'Jet yakıtı' konusunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne iftira atanları asla ve asla unutmayacağız. Türkiye katliamların çok öncesinde İsrail'e askeri amaçla kullanılacak hiçbir malzeme satışına izin vermemiştir. Zaman geçtikçe bu ahlaksız kampanyaların arkasında hangi hesapların ve odakların olduğu elbette ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında da Erdoğan, "Siyasi ömrünü uzatmak adına hem kendi vatandaşları hem de bölge halkının canını tehlikeye atmaktadır. 13 Nisan gecesi yüreklerimizi ağzımıza getiren Netanyahu ve gözünü kan bürümüş rejimidir" diye konuştu.