03 AĞUSTOS 2020 GÜNDEMİ

img
* Êzidîlere yönelik 6 yıl önce başlayan 74’üncü fermanın devam ettiğini söyleyen Êzidî Sosyolog Azad Barış, buna Türkiye’nin Şengal’i sık sık bombalanmasını örnek göstererek, “Tamamlanmamış olan katliamı tamamlamak istiyorlar” dedi. 
 
* Tahliye edilmek yerine hastaneye kaldırılan ölüm orucundaki Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’dan haber alamadıklarını belirten meslektaşları, müvekkillerinin yaşamlarının büyük bir risk altında olduğunu vurguladı. 
 
* Mardin'de son 45 günde 7 kadın "intiharı"nın yaşandığını kaydeden kadınlar, bu durum karşısında tahammüllerinin kalmadığını belirterek, hedefe konan İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasını istedi.  
 
* SES Antalya Şubesi Eşbaşkanı Dr. Kaan Taşer, “normalleşme” sonrası vaka sayısındaki artışın Sonbahar aylarında daha da yükseleceğine dikkati çekerek, "Bu nedenle aşırı normalleşmeye karşı gerekli tedbirler derhal alınmalı” uyarısı yaptı.  
 
* Çankaya Belediyesi’nin 3 yıl önce “Güçlendirme budaması yaptık” dediği ağaçların çoğu kurudu. Orman Mühendisi Ahmet Demirtaş, kuruyan ağaçların bir daha yeşermeyeceğini söyledi.
 
* Edremit’te kurulan ve bölgenin mantar ihtiyacını karşılayan kültür mantarı üretim tesisinde çalışan kadınlar, geçim kaynakları olan işe destek verilmesi halinde çalışan kadın sayısının artacağını dile getirdi. 
 
* Dersim'de ekolojistler, Munzur Vadisi Milli Parkı'nın kirletilmesine ilişkin açıklama yapacak. (12.00) 
 
* Êzidîlere dönük katliamın yıldönümü nedeniyle birçok kentte açıklama yapılacak. (15.00-18.00)