Gentes işçilerinin aileleri: Aylardır kiramızı, faturalarımızı ödeyemiyoruz

img

İSTANBUL – Aylardır ev kirası ve faturalarını ödeyemediklerini belirten Gentes işçilerinin aileleri, “Çocuklarına para götüremeyen insanlar, bir kuru ekmeğe, soğana muhtaç olan insanlar var burada” dedi.

 
Gentes Şirketler Grubunun Cezayir’deki otel şantiyesinde çalışan fakat 3 aylık maaşlarını alamayan işçiler 20 gün boyunca şirketin genel merkezinin bulunduğu Dünya Ticaret Merkezi (DTM) önünde yaptıkları oturma eylemini sonlandırıp, Kayseri, Bursa gibi işçilerin geldiği illerde eylemlerine devam edecekler. Ailelerinden uzakta alacakları için mücadele eden işçilerin aileleri de destek eylemlerini sürdürüyor. Gentes tarafından aylardır mağdur edildiklerini belirten işçi yakınları, ev kiralarını ve faturalarını ödeyemediklerini söyledi. 
 
‘SESİMİZİN DUYULMASINI İSTİYORUZ’
 
Eşi Fazlı Kılıç’ın aylarca Cezayir’de çalıştığını belirten Ayşe Kılıç, “Biz sadece onların gönderdiği paralar ile geçinen ve başka bir geliri olmayan aileyiz. Eşim Türkiye’ye maaşları ödenmek şartıyla dönüş yaptı. Fakat 6 ay olmasına rağmen herhangi bir ödeme yapılmadı. Biz aileler olarak mağduruz, kiramızı ödeyemiyoruz, çocuklarımız okula gidiyor onlara harçlık veremiyoruz, kitaplarını alamıyoruz. Kimsenin emeğini ya da kimseden borç para istemiyoruz. Sadece emeğimizin karşılığını, sesimizin duyulmasını istiyoruz. Eşim eylemde olduğu için işte arayamıyor. Zaten Türkiye’deki işsiz sayısının durumu ortada. Gentes’deki paramız gelir diye bekliyor, onun mücadelesini veriyoruz. Acaba işçileri çalıştıran insanlar kendi çocuklarına para götürürken mağdur ettikleri insanları hiç mi düşünmüyorlar. Bir an önce işçilerin paralarının ödenmesini istiyoruz” diye konuştu.
 
‘AMCAM BAKIYOR ’
 
Amcasının hem kendi çocuklarına hem de kendisine baktığını dile getiren Fatma Kılıç da “Amcam 6 aylık bir süre bizden ayrı kaldı. Ayrı kalmanın bedeli yok ama emeği olan bir para var ve o parayı alamadı. Ne çalıştığı parası alabiliyor ne de çalışma olanağı bulabiliyor. Biz sadece emeğimizin karşılığını istiyoruz. Haklı mücadelesinde bizde ona destek oluyoruz.  Amcamın bizden ayrıldığı 6 ay boyunca yaşadığımız sorunların, onun getireceği para ile düzeleceğini düşünüyorduk ama şuan o para da ortada yok” diye belirtti.  
 
‘GÜLÜMSEMELİRİMİZ BİLE YALANCI’
 
Çocuklarına para götüremeyen insanlar, bir kuru ekmeğe, soğana muhtaç kaldığını ifade eden Kılıç, şunları söyledi: “Üstüne yatılmış bir para var, kimin suçlu olduğunu bilmiyorum. Sadece işçilerin parasını versinler. Kimse mutlu değil, herkesin yalancı bir gülümsemesi var. Bizler zor durumdayız. Ödenmeyen kiramız var, iki ay geçtikten sonra kesilen elektrik ve su faturalarından bahsetmiyorum. Okula giden öğrenciler var. Ya yarı zamanlı çalışacaklar ya da açlığa talim edecekler.”