Mersin'de 'İnsanca yaşamak istiyoruz' mitingine çağrı

img
MERSİN - KESK Mersin Şubeler Platformu, konfederasyon tarafından 21 Aralık'ta Mersin'de düzenlenecek "İnsanca yaşamak istiyoruz" mitingine çağrı yaptı. 
 
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Mersin Şubeler Platformu, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi'nde sendikanın kuruluş yıl dönümüne ilişkin basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Yılmaz Bozkurt, Konfederasyonun 24’üncü kuruluş yıldönümünü dünyada emekçi ve ezilenlerin kapitalizme karşı itirazlarının yükseldiği bir dönemde karşıladıklarını belirtti.
 
Bozkurt, “Faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği için mücadele eden KESK  fiili ve meşru mücadele anlayışı ile yol aldı, yol almaya da devam edecek” dedi. 
 
‘İSYAN KARTOPU GİBİ BÜYOR’
 
“Ülkedeki adaletsizliklere, savaş politikalarına karşı öfke ve isyan kar topu gibi büyüyor” diyen Bozkurt, günün mücadeleyi yükseltme günü olduğunu söyledi. Bozkurt son olarak ise “Demokratik Türkiye, Halk İçin Bütçe” şiarıyla, 21 Aralık’ta Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı Meydanı’nda yapılacak olan “İnsanca Yaşamak İstiyoruz” mitingine katılım çağrısı yaptı.