Hükümetin teklifine kamu emekçilerinden ilk tepki

img
İSTANBUL – Hükümetin kamu emekçilere yönelik verdiği zam teklifini protesto eden KESK İstanbul Şubeler Platformu, krizin faturasının emekçilere kesilmeye çalışıldığını belirterek, “Kamu emekçilerinin ücretleri azaltılırken zam yağmuru şiddetlenecektir” diyerek buna karşı mücadeleye çağırdı. 
 
Kamu  Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, 5’nci Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamındaki görüşmelerde Kamu İşveren Heyeti’nin memur ve emekli memurlar için sunduğu teklife ilişkin açıklama yaptı. Mecidiyeköy’de bulunan Cevahir AVM önünde yapılan açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. Platform adına konuşan Sağlık Emekçileri Sendikası(SES) Şişli Şube üyesi Fadime Kavak, hükümet tarafından yapılan zam teklifinin trajikomik olduğunu söyledi. Bu teklifi zaten beklediklerini aktaran Kavak, “TÜPRAŞ'ta Yüksek Hakem Kurulunun verdiği karar, kamu işçilerine verilen ve Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın ortalık karışmasın diye kabul ettiği zam bu teklifin habercisiydi. Belirtmek isteriz ki, Saray hükümeti işçi ve emekçilerle bu biçimde dalga geçmeyi bu yandaş sendikacılar sayesinde becermektedir'' dedi. 
 
'KRİZİN FATURASINI BİZLERE YÜKLEMEYE ÇALIŞIYORLAR'
 
“Küresel ekonominin yalancı baharında kendi keselerini dolduranlar, şimdi dünyada işler bozulurken yanlış politikalarıyla Türkiye ekonomisini içine soktukları krizin faturasını bizlere yüklemeye çalışıyor'' diyen Kavak, kamu emekçilerinin ücretlerinin azalması durumunda bunun pek çok sektöre de yansıyacağını söyledi. Kamu emekçilerine dayatılan yüzdelik zam oranlarının özel sektörde çalışanlar açısından da referans olarak kullanılacağının altını çizen Kavak, “Sözün özü ücretler azaltılırken zam yağmuru şiddetlenecektir. Sermaye devleti tarihte hep olduğu gibi gene krizden işçilerin ve emekçilerin ücretlerini, sosyal haklarını budayarak çıkmaya çalışacaktır'' diye belirtti. 
 
'İŞÇİDEN EMEKÇİDEN TARAF SENDİKALAR İLE ÖRGÜTLENELİM'
 
Hak mücadelesinden geri adım atmayacaklarını belirten Kavak, ''Krizin faturasını ödemek emekçilerin kaderi değildir. Yandaş sendikalardan, sarı sendikalardan kurtularak mücadele tarihine sahip gerçek sendikalarda örgütlenmeliyiz. İşçinin emekçinin sokağa çıkmasının, grev yapmasının ülkemiz tarihinde örneği çoktur. ‘Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır’ sloganı boşa ortaya çıkmamıştır'' ifadesinde bulundu.
 
'ADALETSİZLİĞE BİRLİKTE SON VERELİM'
 
Adaletsizliğin giderilmesi ve hak mücadelesinin başarıya ulaşması için dayanışma çağrısında bulunan Kavak, ''Gelin akıllara, vicdanlara, bizim yaşadığımız gerçekliğe aykırı, makul olmayan bu tabloya karşı omuz omuza verelim. Hep birlikte kaybetmeye artık 'son' diyelim. Hangi sendikanın üyesi olursak olalım hep beraber kazanmak için birlikte mücadele edelim'' ifadelerinde bulundu.