İnşaat işçileri 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda olacak

İSTANBUL - İnşaat işçileri, “kölelik koşullarına” karşı 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda olacaklarını belirtti. 
 
1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları için birçok kentte hazırlıklar sürüyor. İstanbul'daki kutlamaların adresi Taksim Meydanı olacak. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) öncülüğünde 11 yıl aradan sonra Taksim'de kutlama yapılacak. İstanbul’da yaşayan inşaat işçileri, 1 Mayıs'ta Taksim'de olacaklarını belirtti. 
 
'KÖLELİK KOŞULLARINI KABUL ETMİYORUZ' 
 
İnşaat işçilerinden İbrahim Yanık, son yıllarda artan iş cinayetleri ve derinleşen yoksulluğa karşı 1 Mayıs alanlarında olacaklarını belirtti. Yanık, "İnşaatlarda yaşanan kazalarda arkadaşlarımızın yaralanmaması için, gasp edilen haklarımız için herkesi Taksim Meydanı'na çağırıyoruz. İşçi sınıfı örgütlü olduğu kadar güçlüdür, örgütlü olduğu kadar kazanabilir" diye konuştu. 
 
İşçi Mehmet Padir, birçok arkadaşını iş kazasında kaybettiğine işaret ederek, işçilerin çalışma koşullarına değindi. Padir, insanca bir yaşam için 1 Mayıs kutlamalarına katılmanın önemli olduğunu vurguladı. 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamanın işçi sınıfı açısından önemli olduğunu vurgulayan Padir, "Düşük ücretlerle işçilere dayatılan kölelik koşullarını kabul etmiyoruz. Güvencesiz çalışma koşullarına, düşük ücretlere, iş cinayetlerine karşı alanlarda olacağız. Tüm işçi kardeşlerimizi 1 Mayıs'ı sahiplenmeye çağırıyoruz" diye kaydetti. 
 
'DAYANIŞMAYI BÜYÜTELİM'
 
AKP iktidarı döneminde işçilerin daha fazla yoksullaştığını ve iş kazalarında artış yaşandığını ifade den bir diğer inşaat işçisi Atilla Keser ise, "Sadece AKP döneminde 33 bin iş cinayeti yaşandı. Bu da günde yaklaşık 6 kişiye denk geliyor. Sırf bu yüzden bile olsa dayanışmayı büyütmek gerekiyor. Herkesi 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’na bekliyoruz” çağrısı yaptı.