HDP heyeti orman yangınlarını yerinde inceledi

img

HATAY - Hatay'da yangının meydana geldiği ormanlık alanlarda incelemelerde bulunan HDP heyeti, orman yangınlarıyla yeni rant alanlarının açıldığını söyledi. 

 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ekoloji Komisyonu, Hatay'ın Belen ilçesinde 9 Ekim’de ormanlık alanda başlayıp, 3 ilçenin yerleşim yerlerine sıçrayan ve 33 saat sonra kontrol alınıp söndürülen yangınla ilgili incelemelerde bulundu. HDP Ekolojiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez, HDP'li vekiller Tülay Hatimoğulları, Rıdvan Turan ve Mahmut Toğrul ile partililerin yer aldığı heyet, yangın alanlarını gezerek, zarar gören yurttaşlarla görüştü. 
 
Arsuz ilçesinin Nardüz Mahallesi’nde incelemelerin ardından açıklamada bulunan HDP Ekoloji Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez, orman yangınlarının sıradan bir yangın olmadığını, iktidarın maden şirketlerine hizmet ettiğini ve yangınlarla yeni rant alanları açtığını söyledi. Ormanların korunması gerektiğini dile getiren Sönmez, ormanları koruyamayıp, rant alanlarına açanların bu yangınların sorumlusu olduğunu ifade etti. 
 
Daha sonra ilçede krom ocağının kurulacağı Hüyük Mahallesi’ne geçen heyet, jandarma ablukası nedeniyle incelemelerde bulunamadı.