Norveç’te hükümet kabinesinde değişiklik yapıldı

  • dünya
  • 23:56 19 Nisan 2024
  • |
img
HABER MERKEZİ - Norveç'te iktidarda bulunan İşçi Partisi ve Merkez Partisi hükümeti kabinesinde değişiklik yapıldı.
 
Norveç’te iktidarda bulunun İşçi Partisi (AP) ve Merkez Parti (SP) hükümeti kabinesinde değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklik başbakanın, kraliyet sarayını ziyareti sonrasında açıklandı.
Hükümet kabinesindeki değişiklik Sağlık Bakanı İngvild Kjerkol’un geçen hafta AP genel başkanı ve Norveç Başbakanı Jonas Gahr Støre tarafından görevden alınmasının ardından yapıldı. Yapılan yeni değişiklikte AP'den Jan Christian Vestre yeni Sağlık ve Koruma Bakanlığına, AP'den Cecilie Myrseth Gıda ve Tarım Bakanlığına ve yine AP'den Marianne Sivertsen Næss Balıkçılık ve Denizcilik Bakanlığına getirildi.
 
Geçen hafta 12 Nisan’da görevden alınan AP'den Sağlık ve Koruma Bakanı İngvild Kjerkol’un doktora tezini yazarken, internetten başkasının tezlerinden yararlanması basında yer almasından sonra, tepkiler oluştu. Oluşan tepkiler üzerine başbakan Jonas Gahr Støre yaptığı açıklamada, Ingvild Kjerkol’un sağlık bakanı olarak görevine devam edebilmek için ihtiyaç duyulan güvene sahip olmadığını belirterek “Ingvild Kjerkol’un sağlık ve bakım bakanı olarak bu zorlu görevi sürdürmenin çok zor olacağı sonucuna vardım. Bu nedenle Ingvild'in bakanlıktan istifa etmesi gerektiği sonucuna vardım” demişti.