Diyarbakır’da başlatılan oturma eyleminin bugünkü programı sonlandırıldı

img

DİYARBAKIR - PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle cezaevlerinde açlık grevine giren tutukluların anneleri tarafından Diyarbakır’da başlatılan oturma eyleminin bugünkü programı sonlandırıldı. 

 
Diyarbakır'da, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle cezaevlerinde açlık grevinde olan tutukluların anneleri tarafından başlatılan oturma eyleminin bugünkü programı sonlandırıldı. Merkez Bağlar ilçe sınırlarında olan Koşuyolu Parkı'nda yapmak istedikleri eyleme polis izin vermemişti. 
 
Öğlen saatlerinde, Koşuyolu Parkı'nda bir araya gelmek isteyen anneleri, polis engelledi. Park içinde beyaz tülbentli bütün kadınları çıkarmaya çalışan polis, eylemci olmayan kadınları da park dışına çıkardı. Parka gelen anneler, dışarı teker teker çıkartılmasının ardından birleşerek tekrar parka girmek istedi, ancak polis buna da izin vermedi. Uzun süren tartışmaların ardından anneler, ısrarını sürdürünce, polis annelerle birlikte gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerini suçladı. Polisin, "anneleri eyleme sürüklemekle suçladığı" HDP'liler, alanda zorla uzaklaştırdı. Polis, annelerden uzaklaştırmak istediği HDP Gençlik Meclisi üyesi Ümit Akbıyık'ı da darp edilerek gözaltına alındı. Polis, alanda çalışan bir kadın gazeteciyi de tekmeleyerek görüntü almasını engelledi. 
 
İKİ SAAT OTURMA EYLEMİ 
 
Polisin engelli üzerine anneler Tutuklu Ailelerle Yardımlaşma Derneği’ne (TUAY DER) geçti. Polis, toplu gidişatın önüne geçmek için de eylemcilerin arasına gererek, bir araya gelmeleri engellendi. TUAY DER, girişinde oturma eylemi başlatan anneler, iki saat sonra eylemlerini sonlandırdı.