Zülküf Gezen’in ailesi Leyla Güven’i ziyaret etti
Güven: Zülküf yoldaş Mazlum'un direnişini seçti

img
DİYARBAKIR - Tecridi protesto etmek için bulunduğu cezaevinde yaşamına son veren Zülküf Gezen'in ailesi, 132 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’i ziyaret etti. Gezen’in annesi Havva Gezen’e sarılarak uzun süre ağlayan Leyla Güven, “Mazlum Doğan'ın fedai direnişi, 40 yıl sonra Zülküf Gezen yoldaşın şahsında gerçekleşti. Zülküf yoldaş bu çağın Mazlum Doğan’ıdır” dedi. 
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto amacıyla Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde yaşamına son veren Zülküf Gezen’in ailesi, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 132 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven’i ziyaret etti. Gezen’in annesi Havva Gezen ve babası Şehmuz Gezen ile amcası Ahmet Gezen’in odaya girmesiyle Leyla Güven gözyaşlarına hakim olamadı. Kızının yardımıyla kalkabilen Leyla Güven, Havva Gezen’e sarılarak uzun süre ağladı.
 
‘ZÜLKÜF YOLDAŞ BU ÇAĞIN MAZLUM DOĞAN’IDIR’
 
Gezen’in ailesine başsağlığı dileyen Güven, “Ben zindandan geliyorum. Zindan duyguları çok farklıdır. Zindanda bulunan yoldaşların moralli olması için güçlü bir şekilde direniyorum. Zülküf’ün bu ağır yükü üstleneceğini bilemedim. Kurban olurum sana Zülküf. Mekânın cennet olsun Zülküf. Mazlum Doğan’ın direnişini ve yaşamını seçtin. Mazlum Doğan'ın fedai direnişi, 40 yıl sonra Zülküf Gezen yoldaşın şahsında gerçekleşti. Zülküf yoldaş bu çağın Mazlum Doğan’ıdır” diye konuştu. 
 
Anne Havva Gezen’in elini tutan Güven, “Senin yüreğin yandı, başka annelerin yüreği yanmasın” dedi.