Şiddete maruz kalan kadın: Erkekler iktidardan cüret alıyor

img
İSTANBUL - Öğretim görevlisi Mehmet A.'nın şiddetine maruz kalan üniversite öğrencisi Çisel G., "Erkekler AKP’nin 16 yıldır kadın düşmanı politikalarından cüret alıyor" dedi.  
 
Yıldız Teknik Üniversitesi’nde okuyan üniversite öğrencisi Çisel G. (22), 18 Eylül günü sigara içtiği sırada öğretim görevlisinin hakaret ve şiddetine maruz kaldı. İnşaat Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Mehmet A., yaşanan tartışma sonucunda Çisel G.’ye hakaret ederek darp etti. Maruz kaldığı şiddettin kadın düşmanı politikalardan bağımsız olmadığını söyleyen Çisel G., yaşadıklarını anlattı. 
 
'BANA YUMRUK ATTI'
 
Çisel G., Fen Edebiyat Fakültesi önünde sigara içtikleri sırada öğretim görevlisi olduğunu sonradan öğrendiği bir erkeğin yanlarına gelerek, “Siz okuma yazma bilmiyor musunuz burada sigara içiyorsunuz, gidin buradan” dediğini söyledi. Çisel G., “Kullandığı üsluba itiraz ettiğim sırada ise ‘şaklabanlık yapma güvenliği çağırırım’ dedi. Daha sonra yanıma yaklaşıp fotoğrafımı çekti. Güvenliği çağıracağımı söyleyince bana ‘şimdi sana elimin tersiyle bir vururum’ deyip elini kaldırdı. Kapıya doğru yöneldim ve güvenliği çağırdım. O esnada hakaret etmeye de devam ediyordu. Güvenliğin uyarısı ardından beni itti, cama çarptım. Bana yumruk attı ve ben fark ettiğim için o esnada kafamı geriye attım. Sıyırdı ve hafif bir acı oldu. O esnada iki arkadaşım yanıma gelip hocayı çektiler. Hoca o sırada hem güvenliğe hem de arkadaşlarımdan birine yumruk attı. Güvenlik şefleri geldi ve tutanak tutulmasını istedim” sözleriyle anlattı.
 
'HAKARETLER HASTANEDE DE DEVAM ETTİ’
 
Çisel G., olaya tanıklık eden arkadaşlarından birinin “Bir kadına nasıl olur da vurursunuz size yakışıyor mu” diyerek tepki gösterdiğini söyledi. Mehmet A.’nın ise, “O ne bir kadın ne de bir insan” şeklinde cevap verdiğini belirtti. Çisel G., “Ben o sırada polisi aradım, çünkü hem sözlü tacize hem de hakaretlere devam ediyordu. Hastaneye darp raporu almaya gittiğimizde de sözlü tacizlerine devam etti” dedi. Savcılığa şikayet dilekçesi verdiğini ve karşı tarafın da öyle bir şey olmamasına rağmen darp edildiğini iddia ettiğini belirten Çisel G., “Bu gücü nereden aldıkları belli. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağım” dedi.
 
'İKTİDARDAN CÜRET ALIYORLAR’
 
Erkeklerin AKP’nin 16 yıldır kadın düşmanı politikalarından cüret aldığını söyleyen Çisel G., “Şiddet, kadın cinayetlerini, verilen indirimleri hepimiz biliyoruz. Bu gayet açıktır ki aslında bu iktidarın desteklediği ve oluşturmak istediği bir durum” diyerek tepki gösterdi. Çisel G., yaşanan şiddet karşısında kadınların susmaması gerektiğini sözlerine ekledi. 
 
MA / Necla Demir