Erdoğan: Batı 'Siz Kürtleri öldürüyorsunuz' diyor

img
HABER MERKEZİ - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dünyanın tepkisini toplayan Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik operasyon için "Batı 'Siz Kürtleri öldürüyorsunuz' diyor. Kürtler bizim kardeşimiz" diyerek, bu bölgeye 4 milyon mülteci yerleştireceklerini söyledi. 
 
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Terörle Mücadele ve Bölgesel Bağlantılılık Konulu 3'üncü Parlamento Başkanları Konferansı Açılış Resepsiyonu"nda konuştu. Gündeminde Irak Federe Kürdistan Bölgesi ile Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik operasyonlar olan Erdoğan, "Topraklarındaki terörist faaliyetleri engelleyemeyenler ülkemizin ya da bir başka ülkenin müdahalesine kapılarını açmış olurlar" dedi. 
 
"Batı 'Siz Kürtleri öldürüyorsunuz' diyor. Kürtler bizim kardeşimiz. Bizim mücadelemiz Kürtlerle değil terörledir" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Trump’a söyledim: Durduracaksanız durdurun dedim. Durdurmadılar. Kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz. Geri adım atmayacağız. Trump’ın ifade ettiği 31 km’lik sınırdan daha güneye gidene kadar durmayacağız. Biz burayı ülkemizde yaşayan 4 milyona yakın mülteci için güvenli bölge ilan ettik. Biz bunların hakkını koruyoruz. O ülkelerin hangisi Suriye’den ne kadar insanı kabul etti. Kabul etmiyorlar. Konuşmaya gelince konuşuyorlar."