Bahçeli seçime 8 gün kala: Kürt kökenli kardeşlerimiz canımızdır

img

İSTANBUL - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul seçimlerine 8 gün kala “Kürt kökenli kardeşlerimiz bizim canımızdır, ciğerparelerimizdir. Kürt kökenli kardeşlerimin alayını muhabbetle kucaklıyorum” dedi. 

 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Ataköy'de bir otelde düzenlenen Muhtarlarla Kahvaltı Programı'nda konuştu. Bahçeli’nin gündeminde 23 Haziran İstanbul seçimleri, Kürt seçmenler ve ABD ile yaşanan S-400 krizi vardı. 
 
İstanbul’a mitili çoktan attıklarını söyleyen Bahçeli, İstanbul seçimlerinin dünyanın gizli gündemi olduğunu iddia etti. Muhtarlıkların kaldırılması konusunda kesinlikle bir görüşlerinin olmadığını dile getiren Bahçeli, “Muhtarlık varsa demokrasimiz diridir. MHP, muhtarlıkların kaldırılmasını değil, sorunlarının çözülmesi isteğindedir” ifadesini kullandı. 
 
ABD İLE S-400 KRİZİ 
 
ABD ile yaşanan S-400 krizine de değinen Bahçeli, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan’ın mektubu hakkında, “Bu mektup tepeden tırnağa mahsurlu, marazi ve maksatlıdır. Üslubun sorunlu olması bir yana bu mektup tam bir akıl tutulmasıdır. Bu dil emperyalist bir dildir, küçümseyici bir dildir. ABD, Türkiye'nin sinir uçları ile oynamaktadır. Türkiye tam bağımsız bir ülkedir. Kimden ne silah alacağına Türkiye karar verir” dedi. 
 
Bahçeli, tıpkı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gibi “Türkiye S-400’ü alacak ve konuşlandıracaktır. Bu iş bitmiş, konu kapanmıştır. Gerisini ABD düşünmelidir” diye konuştu. 
 
27 Mayıs’ta TSK’nin başlattığı “Pençe operasyonuna” değinen Bahçeli, “Terörist saldırılar sonucunda son günlerde hepimizi heder eden ve kedere sürükleyen şehadet haberleri aldığımız bir vakıadır” dedi. 
 
‘KÜRT KÖKENLİ KARDEŞLERİMİZ’ 
 
İstanbul seçimlerinin belirleyeni olan Kürt seçmen için sandıklara 8 gün kala sıcak mesajlar veren Bahçeli, “Kürt kökenli kardeşlerimiz bizim canımızdır, ciğer parelerimizdir. Ortak bir maziden, ortak bir geleceğe birlikte uzanacağız. Kürt kökenli kardeşlerimizin terörle en ufak bir ilgisi yoktur. Kürt kökenli kardeşlerimin alayını hasretle ve muhabbetle kucaklıyorum” şeklinde konuştu.