HDP Kürt partilerinin temsilcileriyle bir araya geldi

img

DİYARBAKIR- HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kürt partilerinin temsilcileriyle Diyarbakır’da bir araya geldi. Toplantıda alınacak kararlar kamuoyuna duyurulacak. 

 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, İmam Taşçıer, Alican Önlü, Nusrettin Maçin, Nejdet İpekyüz, Yenişehir ilçesinde bulunan New Garden Hotel’de Kürt partilerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD), İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Kürt Demokratlar Platformu (PDK-Bakur), Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (PDK-T) ve Azadî Partisi temsilcileri katıldı. 
 
TOPLANTI KARARLARI AÇIKLANACAK
 
Toplantı öncesi kısa bir açıklama yapan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, pandemi gerekçesiyle uzun zamandır Kürt siyasi partileriyle bir araya gelemediklerini ifade ederek, bu tür toplantıların ilerleyen süreçlerde daha fazla olacağı bilgisini paylaştı. Aydeniz, alınacak kararların toplantı sonrası kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. 
 
Açıklamanın ardından Kürt birliği konusunun ele alınacağı belirtilen toplantı basına kapalı devam etti.