Akşener'den İstanbul Sözleşmesi eleştirisi

img

ANKARA - İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Sözleşmesi tartışmalarına ve yönetim sistemine eleştirilerde bulunarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Gel muhalefetle el ele ver, milletimizi içine soktuğunuz bu krizden çıkaralım" çağrısı yaptı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Grup Toplantısı’nda konuştu. İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeyi gündeme getiren AKP'ye eleştirilerde bulunan Akşener, “Çıkıp diyeceğiz ki tek bir kadın gözyaşı döküyorsa, o düzeni yıkar yenisini kurarız. Bunu sağlamak için çok fazla şeye ihtiyaç yok. Yasaları hakkıyla uygulamak yeter. Bu bir zihniyet meselesidir. Nefreti, düşmanlığı bırakıp milletimizin her bir ferdini sevmek gerekir. Sayın Erdoğan'ı bir kez daha yaptığı ender iyi işlerden biri olan İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmek yerine, sözleşmenin maddelerini hakkıyla uygulamaya çağırıyorum. Bir avuç ahlaksızın hayallerini gerçekleştirmek adına kadınlarımızı mağdur etmenize izin vermeyeceğiz. Bir avuç özgüvensizin egolarını eylemek uğruna İstanbul Sözleşmesi'ni feda etmenize izin vermeyeceğiz. Çünkü İstanbul Sözleşmesi yaşatır" dedi.
 
AYASOFYA CAMİİ
 
Ayasofya Camisi’nin ibadete açılmasına değinen Akşener, “Orada olmayı, Ayasofya’da ibadet etmeyi, dualar etmeyi ben de istedim. Ancak maalesef olmadı. İnşallah ilk fırsatta ziyaret edeceğim” diye konuştu. Akşener, Ayasofya Camisi’nin açılmasının ardından başlayan tartışmalara da değinirken şunları söyledi: “İlk günden itibaren hep dedik ki, ‘Ayasofya’yı ibadete açın, ama siyasete kapatın.’ Ama iktidar, Allah’ın evine siyaset sokma hastalığından bir türlü kurtulamadı. Ortak değerlerimizi suistimal etmekten geri kalmadı. Karar sürecinde gösterdikleri riyakarlığı, açılış programındaki sözleriyle bambaşka bir boyuta taşıdılar. Güzel Ayasofya’nın, o güzel gününde, hepimiz şu cümleleri bekledik; ‘Selam olsun Anadolu’nun kapılarını açan Alparslan’a, selam olsun İstanbul’u fetheden Fatih’e, selam olsun, İstanbul’a ve Ayasofya’ya istiklalini yeniden kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e…’ Söylenmesi gereken buydu. Ecdadımıza ve tarihimize saygının gereği buydu. Devlet insanlığına, cumhurun başkanlığına yakışan buydu. Ama bu bile efendilere zor geldi. Bırakın saygıyla selamlamayı, saygısızlık etmekte hiçbir beis görmediler. Böylesine güzel bir günde bile düşmanlık etmekten utanmadılar.”
 
“Ayasofya’da, makamının ve sıfatının gereğini yapıp, gönülleri kazanmak yerine, lanetlerden bahsedenlere sesleniyorum” diyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Allah-Muhammed aşkına, Muhammed-Ali aşkına; Atatürk’le alıp veremediğiniz nedir? Vatanı işgale yeltenen Yunanlılar, Fransızlar, İngilizler, Mustafa Kemal’e düşman olsa anlarım. Ama siz neden düşmansınız? Buradan iktidardakilere sesleniyorum; Diyanet İşleri Başkanlığı bizim için kıymetli bir makamdır. Ama şunu söylemeden de geçemem; siz utanmadan Ayasofya’yı düşmandan kurtaran ecdada saygısızlık ederken, 16 Türk adasında Yunan bayrakları, dalgalanmaya devam ediyor. Onlar şanlı bayrağımızı ateşe vererek milli onurumuza hakaret ediyor, ama siz hala Mustafa Kemal’le uğraşıyorsunuz. Yazıklar olsun.”
 
ERDOĞAN’A ÇAĞRI
 
Ülkede yaşanan sorunların Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden kaynaklandığını söyleyen Akşener, "Yaşadığımız sorunların kaynağı iki yıldır ülkenin başına bela olan bu sistemdir. Bu düzen biterse para da gelir, yatırım da gelir. Bir ülke hukukuyla güven verirse her alanda yolu açılır. Sayın Erdoğan da bu sistemin yürümediğinin farkında. Son zamanlarda çıkarılan Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ne için çıkarılmış? Daha önce çıkarılan kararnamelerde değişiklik yapmak için yeni kararnameler çıkarılmış. Yani yanlış kararları düzeltmek için. Böyle bir sistem hizmet üretebilir mi, milletin sesini duyabilir mi, vatandaşın derdini çözebilir mi? Hayır. Devlet deneme yanılmayla yönetilemez. Yönetmeye kalkarsanız böyle tökezlersiniz, Türkiye'yi uçurumun kenarına sürüklersiniz. İşlerin yürümediğinin farkında olmak gelecek için olumlu bir işarettir. Bir çağrıda bulunmak istiyorum; sorunun farkına varmak çözmenin yarısıdır. Türkiye'nin bu sarmaldan çıkışı iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemdir. İtiraf edemesen de farkında olduğunu biliyorum. Gel muhalefetle el ele ver, milletimizi içine soktuğunuz bu krizden çıkaralım."