MA Müzik'ten 'Şarkılardan Köprü Yaptık' kitabı

img

DİYARBAKIR – MA Müzik, Kürtçenin Kurmanci, Kirmançki ve Sorani lehçesi ile Ermenice ve Türkçe 25 şarkının bulunduğu "Şarkılardan Köprü Yaptık" kitabı hazırladı. MA Müzik Akademisi Koordinatörü Şêrko Kaniwar, müzikle haklar arasında bir köprü kurmayı amaçladıklarını söyledi. 

 
Diyarbakır’da "Herkes İçin Müzik, Her Yerde Müzik" idealiyle yolla çıkan ve Aram Tigran Konservatuarı'ndan sonra Kürtçe akademik düzeyde müzik eğitimi veren ilk kurum olma özelliği taşıyan MA Müzik, çalışmalarına devam ediyor. MA Müzik, Kürtçenin Kurmanci, Kirmançki ve Sorani lehçesi ile Ermenice ve Türkçe 25 şarkının bulunduğu kitap hazırladı.
 
Doğal Ritim Orkestrası, MA Çocuk Orkestrası, MA Kadın Orkestrası ve MA Orkestrası ile Geleneksel Kürt Müziği'ni akademik düzeyde temsil etmeye ve bunu tekrar halka sunmayı amaçlayan MA Müzik'in, 6 şarkısı anonim 19 şarkısı yeni beste olan "Şarkılardan Köprü Yaptık" kitabı, 10 kişilik bir ekip tarafından hazırlandı.
 
ŞARKILAR KÖPRÜ OLDU
 
"Şarkılardan Köprü Yaptık" adlı kitap için hazırlıklar son aşamaya gelirken 13 Aralık’ta düzenlenecek bir konser ile kitapta yer alan şarkılardan oluşan bir konser düzenlenecek. MA Müzik Akademisi Koordinatörü Şêrko Kaniwar hazırlanan kitap ve konser hakkında bilgi verdi. 
 
Projenin önemine değinen Kaniwar, "Kitabın sanat için önemi büyük. Kitapta yer alan şarkıların hepsi bestelenmiş ve MA Müzik bünyesinde bulunan sanatçılar tarafından söylenmeye hazır halle getirildi. Repertuvara alınan şarkılar, kitap halinde çıkmaya hazırlanıyor" dedi. Kaniwar, matbaada baskısı yapılan kitabın önümüzdeki haftalarda okuyucuyla buluşması beklendiğini söyledi. 
 
6 ŞARKI ANONİM 19 ŞARKI YENİ
 
Çalışmalarıyla önü tıkatılmak istenen sanata yol açmak istediklerini kaydeden Kaniwar, Kürt Kültür ve Sanatı için çalışmalarına yenilerini kattığını söyledi.  Kaniwar, "Adından anlaşılacağı gibi biz istedik ki bir köprü oluşturalım. Bu köpür şarkılardan oluşsun. Biz Kürtçe bir kuruluş olabiliriz lakin diğer dillerde de çalışma yürütüyoruz. Kürtçenin Kurmanci, Kirmançki ve Sorani lehçesi ile Ermenice ve Türkçe dillerinde 25 şarkı hazırlandı. 10 kişilik bir grup tarafından hazırlanan kitabın 6 şarkısı Anonim geriye kalan 19 şarkı ise yeni.  Çalışmaların içinde çoğunlukla çocuklar var. Biz istiyoruz ki bu topraklarda sanatı çocuklar ile yayalım öğretelim" diye konuştu. 
 
KONSER 13 ARALIKTA
 
Müzik ile halklar arası birlikte yaşamı inşa etme hedefinde olduklarını belirten Kaniwar, hazırladıkları kitabın içinde yer alan şarkıların, dijital medya, sosyal medya ve MA Müzik’in Youtube kanalında yayınlayacaklarını söyledi. 13 Aralık’ta kitabın tanıtım konserini düzenleyeceklerini kaydeden Kaniwar,  konserde kitapta yer alan 25 şarkıyı seslendireceklerini belirtti. MA Müzik’te gerçekleştirilecek olan konsere katılım çağrısında bulunan Kaniwar sanat ve kültürün gelişimi için önemli işlere imza atacaklarını söyledi.