İzmir’de İnsan Hakları Belgesel Film Günleri başlıyor

img

İZMİR- Türkiye İnsan Hakları Vakfı İzmir Şubesi’nin düzenlediği "10. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri", “düşünce, ifade ve basın özgürlüğü” temasıyla gösterime giriyor. 

 
Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İzmir Şubesi’nin 10. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri, 10 Aralık'ta sinemaseverler ve insan hakları savunucularıyla buluşmaya hazırlanıyor. Türkiye’de ve dünyada insan hakları açısından yaşanan çok farklı sorunlara karşı izleyenlerde farkındalık ve duyarlılık oluşturmayı hedefleyen Film Günleri'nin bu yılki teması ise "Düşünce, ifade ve basın özgürlüğü."  İletişim Çalışmaları Topluluğu, Fransız Kültür Merkezi, Heinrich BöllStiftung Derneği Türkiye Temsilciliği, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Mimarlar Odası, Baro ve İHD Şubesi tarafından desteklenen Film Günleri'nde, dört gün boyunca ülke içinden ve dışından 36 seçme belgesel film izlenecek. 
 
AFİŞ YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ 
 
Bu yıl belgesel film günleri kapsamında “düşünce, ifade ve basın özgürlüğü” temasına ilişkin ülke çapında katılıma açık afiş yarışması gerçekleştirildi. 331 tasarımcının 571 eser ile katıldığı bu yarışmanın birincisi seçilen eser 10. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’nin afişi oldu. Ayrıca yarışmaya katılan eserlerden en beğenilen 26’sı, 9 – 15 Aralık 2019 tarihleri arasında gösterimlerin yapıldığı Mimarlık Merkezi’nin sergi salonunda sergilenecek. 
 
İnsan Hakları Belgesel Film Günlerinin 10 Aralık’ta yapılacak ilk gösterimlerinde Yönetmen Özge Astan’ın “Tebeşir” adlı filminin gösterimi yapılacak. 
 
Her yıl olduğu gibi bu yıl da gösterilen filmlerden bazılarının yönetmenleri, filmlerine dair izleyicilerle söyleşi yapacak.