‘Kadınlar Yaşamın Her Yerinde’ fotoğraf sergisi açıldı

img

MERSİN- “Uçuyor Bunlar, Kadınlar Yaşamın Her Yerinde” adlı fotoğraf serginin açılışı gerçekleşti. Sergi, 16 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.

Kadın Emeği Kolektifi tarafından düzenlenen “Uçuyor Bunlar, Kadınlar Yaşamın Her Yerinde” adlı fotoğraf serginin açılışı Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda gerçekleşti.

16 Aralık gününe kadar sürecek olan sergide, Kolektif Kadın fotoğrafçıları Derya Narlı, Fevziye Yürek, Hatice Ataç, Tülin Şahin Okay ve Zeynep Yıldırım’ın fotoğrafları sergileniyor. Çok sayıda kişinin katıldığı sergi yurttaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

‘AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK’

Sergide konuşan sanatçılardan Derya Narlı, kadınların cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklı olarak iş yaşamlarında uğradıkları önyargı ve ayrımcılığı, sanatın ve fotoğrafın gücünden yararlanarak anlattıklarına işaret etti. Narlı, yaptıkları serginin anlamlı olduğunu belirterek, “Genellikle toplum içerisinde ‘erkek işleri’ olarak görülen işlerde çalışan kadınları kadrajladık. Buradaki amacımız, bir farkındalık yaratmak.  Kadınların yaşamın her yerinde, her şekilde var olabileceğini göstermektir” dedi.