İstanbul konserini iptal eden Kayhan Kalhor: Direnerek saldırıları kırabiliriz

img

HABER MERKEZİ - Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırısı nedeniyle İstanbul'da düzenleyeceği konseri iptal eden İranlı Kürt sanatçı Kayhan Kalhor, "Kürtler olarak direnerek bu saldırıları kırabiliriz” dedi. 

 
Türkiye’nin Kuzey Doğu Suriye topraklarına yönelik başlattığı operasyona bir tepki de ödüllü Kürt müzisyen Kayhan Kalhor'dan geldi. Kalhor, 13 Ekim'de İstanbul'da bulunan Cemal Reşit Rey konser salonunda düzenleyeceği konseri iptal ettiğini duyurdu. 
 
“Horasan’dan Anadolu’ya – Erdal Erzincan & Kayhan Kalhor” etkinliğine katılmayacağını açıklayan Kalhor, “Kürtler olarak direnerek bu saldırıları kırabiliriz” dedi. 
 
MÜZİĞİM ROJAVA'YA AYARLI
 
Kalhor'un açıklaması şu şekilde: “Zorbalık, zulüm ve bir halkın yok edilmesine karşı hiçbir zaman sessiz kalınamaz. Silahım olan müziğim bu gecelerde Rojava’ya göre ayarlanıyor ve elim silahım olan müziğimin tetiğindedir. Ağır gece ve gündüzler geçiyor. Biz Kürtler olarak direnerek işgali durdurabiliriz. Kürt olarak da gücümüz buna yetiyor.”
 
Sanatçı Kalhor, Avrupa’da verdiği konserinde şu açıklamayı yaptı:“Kuzey Suriye'de bizim yüce Kürt halkına karşı başlatılan savaş nedeniyle halkımız şu an zulüm altında ve yok edilmek isteniyor. Kuşkusuz bu daha çok ölüm, yurttan sürmek ve göçü birlikte getirir. Siz söyleyin daha neyi getirir. Binlerce sorun o bölgede zaten yaşanıyor. Ama biz biliyoruz ki bazı siyasetçiler bunun farkında değil. İstanbul'da bir konser kararımız vardı, onu da iptal ettim. 
 
'SAVAŞTA YER ALAN KÜRT ÇOCUKLARI İÇİN ÇALACAĞIM'
 
Bunu Kürt kız kardeşlerim ve kardeşlerime bağlılık gereği gördüm. Son parçamı da Kürtçe olarak bu savaşta yer alan Kürt çocukları için çalacağım.  Umarım bir gün savaşsız bir dünyada yaşayabiliriz. Bütün çocukların sıcak bir yatakta uyudukları günleri görürüz umarım. Gerçekten konuşmakta zorlanıyorum. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Ve bu son parçamı Kürt çocuklarına armağan ediyorum.”