Van Tiyatro Festivali ikinci gününde

img

VAN -  Van Tiyatro Festivali’nin 2'inci gününde  “Medea" oyunu sahnelendi. Oyunun yönetmeni Şebnem Yusifî, “Oyunumu acı çeken ve şuanda zulümle karşı karşıya olan Rojava halkına atfediyorum" dedi.

Van'da bulunan Tiyatro Mencel tarafından bu yıl Evdirrehîm Rehmî Hekarî'ye adanan 2’nci Van Tiyatro Festivali 2'inci gününde devam etti. Bugün de Teatra Rojhilat ekibi tarafından “Medea” Kürtçe oyunu sahnelendi.

Mitoslara dayalı trajik öykü "Medea" oyunu seyirciler tarafından beğenilerek ayakta alkışlandı.

OYUN ROJAVA HALKINA ATFEDİLDİ

Oyunun ardından oyunculara HDP İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Azim Yacan plaket verdi. Ardından konuşan oyunun yönetmeni ve oyuncusu Şebnem Yusifî, "Kürt olup da Kürtlerle aynı ortamda bulunmak benim için çok anlamlı ve önemli. Böylesi bir süreçte kendi anadilimizde tiyatro yapabilmek bizim için büyük bir anlam ifade ediyor. Bu süreç ki Kürtlerin zulümle karşı karşıya kaldığı bir süreç. Ben bu oyunumu acı çeken ve şuanda zulümle karşı karşıya olan Rojava halkına atfediyorum" dedi.

Festivalde yarın saat 16.00’da “Medea”  oyunu ile İstanbul ekibi olan Şa Performans tarafından saat 20.00'da "Ji Akademeye Re Raporek" sahnelenecek.