Sanatçılar: Saldırı insanlığın talanıdır

img

BATMAN - Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik başlattığı saldırıyı “İnsanlığın talanı” olarak değerlendire sanatçılar, savaşın durdurulmasını istedi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik başlattığı saldırı hem uluslararası alanda hem de Türkiye'de tepkiyle karşılandı. Batman’daki sanatçılar da saldırıyı “insanlığın talanı” olarak değerlendirdi. 
 
'TEPKİMİZİ GÖSTERELİM'
 
Batman'da Bahar Kültür Merkezi bünyesinde çalışmalarını yürüten müzisyen Şerzat Arslan, yapılan saldırının doğanın ve insanlığın talanı olduğunu belirterek, “İnsanlar ölmesin, savaş olmasın ve doğa talan edilmesin diyorsak tüm sanatçılar olarak öncelikle savaşa karşı tepkimizi göstermeli ardından ise savaşı durdurmak için taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. Ben de bu savaşı hem kınıyor hem de durdurulmasını talep ediyorum" diye konuştu.
 
'SESİMİZİ YÜKSELTMELİYİZ'
 
Koçber adıyla tanınan tiyatrocu Abdullah Tarhan ise savaşa dur demek için sanatçıların mücadele etmesi gerektiğine kaydetti. Gizli gladyonun yeniden Kürt halkının karşısına çıkarıldığını belirten Tarhan, "Kendine insanım diyen, vicdanlıyım diyen herkesin bu saldırıya karşı sesini yükseltmesi gerekir. Bu talana, bu barbarlığa karşı seslere ses olunması gerekir. En büyük yük sanatçı ve aydınların üzerindedir. Bunu en iyi ve doğru bir şekilde haykırmaları ve dillendirmeleri gerekir" dedi.
 
'YUVALARI YIKMAK İSTİYORLAR'
 
Ressam Roni olarak bilinen Ramazan İlten de savaşa karşı seslerin yükseltilmesi gerektiğini ifade ederek, "Bu operasyonun adını barış olarak kullandılar. İçinde ölüm olan bir işte nasıl barış olabilir" diye konuştu. Rojava'da halkların kendi toprakları üzerinde bir yuva kurduğunu vurgulayan İlten, şunları söyledi: "Halklar kendi yuvalarında özgürce ölüm olmadan barış içinde yaşamak istiyorlar. Başkaları ise bugün yuvayı savaş ile yıkmak istiyorlar. Başkasının yuvasının üzerine yuva yapmak olur mu?"