GSF'nin taşınmasına karşı nöbetteler

img

İZMİR - Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dayanışması, GSF'nin taşınmasına karşı fakülte yerleşkesinde nöbet başlatacaklarını duyurdu. 

İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dayanışması, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin (GSF) taşınmasına dair basın açıklaması yaptı. DEÜ Rektörlük binası önünde düzenlenen açıklamaya İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel ve çok sayıda GSF öğrencisi katıldı. 
 
Eylemde açıklama yapan Mercan Titiz, tepkilerin görmezden gelinerek eğitim haklarının ellerinden alınmaya çalışıldığını ve buna karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti. 
Mücadelelerinin 57 gündür devam ettiğini dile getiren Titiz, taleplerini şu şekilde sıraladı: "* Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi'ne ait olduğu iddia edilen raporların kamuoyuyla paylaşılması ve Rektörlük tarafından yaratılan bu güvensizlik ortamı sebebiyle bağımsız kurum veya kuruluşlarca deprem testinin yeniden yapılmasını.
 
* Bu raporlar, binamızın depreme dayanıksız olduğunu ortaya koyduğu takdirde mevcut arazide yeni bir Güzel Sanatlar Fakültesi kurulacağına dair projelerin derhâl hazırlanıp resmi bir biçimde açıklanmasını ve tüm bu işleyişin fakültemizin tüm öznelerinin bilgisi dahilinde yapılmasını,
 
* Bu süreç içinde rektörlük binası olarak tasarlanmış ofis binası yerine, Güzel Sanatlar Fakültesi eğitimlerinin hiçbir şekilde aksamayacağı, bölümlerin ihtiyaçlarını tamamen karşılayacak, bütün imkânların sağlanacağı bir yerin tahsis edilmesini,
 
* Hocalarımızın ve öğrenci arkadaşlarımızın üzerindeki baskıların kaldırılmasını, görevinden hukuksuz ve saçma bir gerekçe ile alınan bölüm başkanlarının göreve iade edilmesini, biz öğrencilerin sahip olduğu anayasal haklarımızın korunmasını, bu süreçte rektörlüğün dayatmacı tavrından vazgeçip uzlaşmaya yönelmesini, sürecin şeffaflıkla yürütülmesini,
 
* Yürütmeyi durdurmaya yönelik açılan hukuksal sürecin karara bağlanana kadar taşınma girişimlerinin askıya alınmasını talep ediyoruz. "
 
Titiz, üniversite yönetiminin kendilerini muhatap alıncaya kadar Narlıdere’deki fakülte yerleşkesinde gece gündüz nöbet tutmaya başlayacaklarını açıkladı.
 
Titiz, bütün sivil toplum örgütlerini de nöbete davet etti.