‘Çocuklar dünya mirasını ışıkla çiziyor’

img
DİYARBAKIR - Laleş Sanat Merkezi öğrencilerinin resim ve fotoğrafları, “Çocuklar dünya mirasını ışıkla çiziyor” adlı sergide sergilendi. 
 
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Laleş Sanat Merkezi’nin “Çocuklar dünya mirasını ışıkla çiziyor” adlı sergisi açıldı. Merkezin öğrencileri tarafından çizilen tablolar ve çekilen fotoğrafların sergilendiği sergi yoğun ilgi gördü. 7-12 yaş grubu çocukların da katıldığı sergideki eserler büyük beğeni topladı.
 
ÖĞRENCİLER BECERİLERİNİ KEŞFETTİ
 
Sergiye ilişkin bilgi veren ressam Hamdiye Akın, yetişkinlere yönelik 7 ay süren resim kursunun sona erdiğini belirterek, kurs sonucunda büyük başarı elde ettiklerini söyledi. Kursta öğrencilerin becerilerini keşfettiklerini ifade eden Akın, “Resim öğretmenliği okuyan öğrencilerimiz resim çizmeyi burada sevmeye başladıklarını anlatıyor” dedi.
 
ÇOCUKLAR SUR’U FOTOĞRAFLADI
 
Fotoğraf eğitmeni Kibar Suvari ise, Sur ilçesinde yapılan çalışmaların anlam ve önemine dikkat çekerek, çocukların 2 ay süren eğitimle farklı bakış açıları kazandığını kaydetti. Çocukların Sur’un tarihi mekanları fotoğrafladığını aktaran Suvari, çekilen fotoğrafların sergilendiğini ve büyük beğeni toplantını söyledi. Suvari, çocuklara verilen fotoğraf eğitiminin yanı sıra boyama ve tasarım eğitimi verildiğini de paylaştı. 
 
‘KENDİMİ BURADA BULDUM’
 
Resim kursunun öğrencilerinden arkeoloji mezunu Fatoş Aslan, “Çalıştığım süre zarfında iş yeri çok stresli bir koşula sahipti.  Kendime zaman ayıramıyordum. Daha sonra Laleş’e geldim ve şu anda sergide 7 tane resmim var. Bundan kaynaklı kendimi daha iyi hissediyorum. Kendimi burada buldum” ifadelerini kullandı.  
 
‘ÇOCUKLAR SANATA YÖNLENDİRİLMELİ’
 
Fotoğrafçılık kursunda edindiği bilgilerle kendini daha mutlu hissettiğini söyleyen 13 yaşındaki Avzem Aslan, “Çevremde olan her şeye daha farklı bakabiliyorum. Artık fotoğraf çekmeyi daha çok seviyorum. Ailelerin çocuklarını sanata yönlendirmeleri gerekiyor” diye belirtti.
 
İki gün sürecek sergi yarın da sanatseverlere açık olacak.