‘Xwezgînî’ oyunu Cizrelilere keyifli anlar yaşattı

img

ŞIRNAK – HDP Cizre Gençlik Meclisi ve Genç Kadın Meclisi’nin “Bağımlı olma, özgür ol” kampanyası kapsamında Cizre’de gösterilen “Xwezgînî” adlı Kürtçe tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. 

 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cizre Gençlik Meclisi ve Genç Kadın Meclisi, “Bağımlı olma, özgür ol” kampanyası kapsamında Cizre’de gösterilen “Xwezgînî” Kürtçe tiyatro oyununu büyük beğeni topladı. Cizre Belediyesi'ne bağlı tarihi Botan Dengbêj Evi'nde düzenlenen tiyatro gösterimine HDP il, ilçe yönetimleri, kent vekilleri Nuran İmir ve Hüseyin Kaçmaz, Silopi ve Cizre Belediye eşbaşkanları ile çok sayıda yurttaş katıldı.
 
Gençlik Meclisleri tarafından “Ji Cudî heya Heskîfê Ciwan Xwezayîye Di Parêzin”, “Jinên Ciwan Li Diji Faşîzma Zilamsalarî Serî Hildidin”, “Bizden Başka Kazanan Olmayacak” ve “Genç Başladık, Genç Başaracağız” pankartları asıldı.
 
‘HERKES KENDİ TARAFINDNA MÜCADELE ETMELİ’
 
Etkinlikte ilk olarak HDP Gençlik Meclisleri adına Özgür Bulut kısa bir konuşma yaptı. “Bağımlı olma, özgür ol” kampanyasına neden başladıklarını ve neye dikkati çekmek istediklerini anlatan Bulut, “Son dört yılda bölge kentlerinde özellikle mahallerde uyuşturucu ve fuhuş çok fazla artmış durumda. Özellikle halkımıza ve gençlerimiz arasında ajanlık yaygınlaştırılıyor. Bunlardan kurtulmak bir yana ahlaki bir toplum nasıl yaratılır, buradan başlamak lazım. Hem artan uyuşturucuya, fuhuşa, ajanlaştırma politikalarına dikkat çekmek istedik. Eğer ki her aile, her anne, her baba, her genç arkadaşımız kendi tarafından bunlara karşı mücadele ederse bu hastalıkları hızlıca aramızdan çıkarabiliriz. Fuhuş parkalara kadar yayılmış durumda. Bu ahlak dışı uygulamaları hep birlikte çıkarabiliriz. İlk turnuva kararı aldığımız da herkes kimse gelmez diyordu ama 48 takım katıldı ve büyük bir coşku ile futbol turnuvamızı yaptık” dedi.
 
‘UYUŞTURUCU VE FUHUŞ YAYGINLAŞTIRILDI’
 
Ardından söz alan milletvekili Nuran İmir de, sokağa çıkma yasaklarında yaşamını yitiren gençleri anarak, şöyle devam etti: “Mücadelemizde gençlerin olmadan her zaman bir ayağı eksik olur. Son 5 yılda başımıza ne geldiyse ve tek başımıza da kalsak direnişin kapısını kapanmasına izin vermedik. Mücadele ruhunu sokaklardan düşürmedik. Mücadele de gençliğin ruhu eksikti bu kampanya ile birlikte gençlik meclislerimiz oluştu. Cizre’de gençlik meclisimiz oluştu. En büyük sorunumuz olan uyuşturucu ve fuhuşa karşı gençlerin kampanya başlatması çok önemliydi. Özellikle uyuşturucu ve fuhuşla toplumumuz eritilmek isteniyordu. Devlet politikalarıyla sistematik olarak hırsızlık ve uyuşturucu bilerek, yaygınlaştırılıyor. Gençliğimizin bunlara dikkat çekmesi çok önemlidir ve bu çalışmaların devam etmesi gerekiyor.”
 
‘XWEZGÎNÎ’ CİZRELİLERİN BEĞENİSİNİ TOPLADI
 
Yapılan konuşmalar ardından Amed Şehir Tiyatrosu'nun oynadığı “Xwezgîni” oyunun gösterimi yapıldı. Cizreli gençlerin ve yurttaşların keyifle izlediği tiyatro oyunu bitiminde oyuncular ayakta alkışlandı. Tiyatro grubu adına yapılan konuşmada, uzun bir aradan sonra Cizre’de olmanın memnuniyeti dile getirildi. 
 
Kürtçe Tiyatro ardından HDP Cizre Gençlik Meclisi ve Genç Kadın Meclisi’nin “Bağımlı olma, özgür ol” kampanyası kapsamında gerçekleştirdiği futbol turnuvasının kazananlarına ödülleri verildi. Turnuvada 3’üncü olan Gelhat takımına barış annesi Hizni Arslan, 2’nci olan Aykutlar takımına kent vekili Hüseyin Kaçmaz ve 1’inci olan Ahmedê Xanê takımına da HDP Cizre ilçe eşbaşkanları Güler Tunç ve Selahattin Kolanç ödüllerini verdi.
 
Takımlara verilen ödüllerin ardından etkinlik sona erdi.