Bu haftanın filmleri

img
DİYARBAKIR - Sinemalarda bu hafta 6 yeni film vizyona girdi. Filmler arasında "Sadık bir adam" yapımı dikkat çekiyor. 
 
Sinemalarda bu hafta 6 yeni film sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor. Animasyon, korku, bilimkurgu, romantik komedi tarzındaki filmler arasında "Sadık bir adam" dikkat çekiyor. 
 
AYIN KARANLIK YÜZÜ
 
Film, insanlığı kurtarmak için savaşmak zorunda kalan bir topluluğa odaklanıyor. Nükleer savaş sonrası yaşanmaz bir hale gelen dünyada, insanlığın son sığınağı Naziler'in Ay'daki üssüdür. Ancak burada da yaşam insanlar için pek de iyi değildir. Yaşam koşullarının gittikçe daha kötü bir hal alması, insanları yeni yer arayışına sürükler. İnsanlar, son çare dünyanın merkezinde bulunan gizli bir şehre yerleşmeye karar verir. Tam da bu sırada beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalırlar. İnsanlığın kurtulması için öncelikle karşılarına çıkan Vril’in öncüsü olduğu şekil değiştirebilen bir sürüngenler ırkı ve onların dinozor ordusu ile savaşmak zorunda kalır.
 
SADIK BİR ADAM
 
Sadık bir adam, bir çiftin yaşadığı karmaşık ilişkiyi konu ediniyor. Marianne ve Abel, uzun süredir birlikte olan bir çiftir. Ancak bir gün Marianne, Abel'i terk eder. Üstelik uğruna sevgilisini terk ettiği adam, Abel'in en yakın arkadaşlarından biridir. Eski sevgililer, ayrılıklarının üzerinden geçen sekiz yılın ardından Marianne'in sevgilisi Paul'ün cenazesinde yeniden bir araya gelir. Bu karşılaşmanın ardından Marianne ile yeniden birlikte olmak istediğini anlayan Abel, bunun için bir şeyler yapmaya karar verir. Ancak bu sefer önünde birçok engel vardır. Abel, yeniden Marianne ile birlikte olabilmek için öncelikle Marianne'in oğlu Joseph ve Paul'ün kız kardeşi Eve'i ikna etmesi gerekecektir. Filmin başrol oyuncusu Louis Garrel'in yönetmen koltuğuna geçtiği filmde, ona Lily Rose Depp ve Laetitia Casta eşlik ediyor.
 
SİCCİN 6
 
Genç bir adam olan Yaşar, babasının ölümü sonrası zor zamanlar geçirir. Babasından kalan miras, Yaşar’ın üvey annesi ile sorun yaşamasına neden olur. Bu sırada aynı evde yaşadığı baldızı Canan’ın kendisine aşık olduğunu öğrenen Yaşar büyük bir şok geçirir. Yaşar bir yandan miras meselesi bir yandan da baldızı ile uğraşırken, evde de bir takım tuhaf olaylar yaşandığını fark eder. Yaşar’ın akli dengesi bozuk olan kızı Efsun’un karanlık geçmişinin gün yüzüne çıkması işlerin daha da karışmasına neden olur. Efsun’un karanlık geçmişi ile yüzleşmek zorunda kalan ailenin yaşadığı acı, onlar için henüz başlangıçtır.
 
KONUŞAN HAYVANLAR
 
Konuşan Hayvanlar, hayvan dostlarını kötü adamların elinden kurtarmak için zorlu bir mücadeleye atılan 9 yaşındaki bir çocuğun hikayesini konu ediyor. Hayvanları seven bir çocuk olan Can, ailesi hayvan koruma parkında çalıştığı için zamanının çoğunu sevimli dostları ile birlikte geçirir. Annesi, babası ve babaannesi ile birlikte hayvan koruma parkının müştemilatında yaşayan Can'ın oldukça farklı bir özelliği vardır. Can, hayvanları duyabilmekte ve onlarla konuşabilmektedir. Parkında sahibi olan Şaheste, park arazisini satıp yerine rezidans yaptırma planları yapmaktadır. Hayvan dostlarından ayrılmayı istemeyen Can, Şaheste'nin planını bozmak ve hayvan dostlarını kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.
 
DORA VE KAYIP ALTIN ŞEHRİ
 
Dora, doğayla iç içe büyümüş bir çocuktur. Hayatının büyük bölümünü ailesiyle birlikte ormanları keşfederek ve doğayla iç içe geçirmiştir. Ancak şimdi Dora'nın önünde onu balta girmemiş ormanlardan çok daha fazla korkutan bir macera vardır ve bu maceradan kaçma şansı yoktur. Artık liseye gitmek zorundadır. Her zaman bir kaşifin ruhunu taşıyan genç Dora hızla kendine arkadaşlar bulur. En yakın arkadaşı olan maymun Boots, Diego ve bir grup ayaktakımı kısa sürede Dora'nın en yakın arkadaşı olur. Yeni arkadaş grubu, genç Dora'nın ailesini kurtarmak ve kayıp İnka uygarlığının arkasındaki tahmin edilemez gizemi çözmek için rengarenk bir maceraya atılırlar. 
 
KANLI EFSANE
 
Genç bir gazeteci, gizemli bir şekilde kaybolan nişanlısını bulmak için araştırma yapmaya başlar. Ancak yaptığı bu araştırmalar gazeteciyi şeytani bir grubun yönettiği tehlikeli ve uğursuz olduğuna inanılan soruşturmanın içerisine sürükler. Araştırma devam ettikçe şeytani güçlerin gün yüzüne çıkmasına neden olan gazeteci, kendisini korkunç bir dünyanın içerisinde bulur.