Tutuklu Şair Çomak’ın kitabını okurları için imzaladılar

img

DİYARBAKIR – 4 yazar, 25 yıldır tutuklu olan Şair İlhan Sami Çomak’ın “Geldim Sana” isimli şiir kitabını okurları için imzaladı.

Kırıklar 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Şair İlhan Sami Çomak’ın Şennur Sezer Emek ve Direniş Şiir Ödülü’ne layık görülen “Geldim Sana” adlı şiir kitabı için Diyarbakır’da imza günü düzenlendi. Lilav Kitap Evi’nde gerçekleşen imza gününe katılan yazarlar Nurcan Baysal, Şeyhmus Diken, İlhami Sidar ve Vecdi Erbay, okurları için Çomak’ın kitabını imzaladı. Etkinliğe çok sayıda okur katıldı. 
 
25 yıldır tutukluk süresince kaleme aldığı eserleriyle büyük bir beğeni uyandıran Çomak’ın kaleme aldığı son eseri için organize edilen imza gününde konuşan Şehmus Diken, 16 yaşında girdiği cezaevinden 28 yıl sonra çıkan Serhat Tugan’ı hatırlatarak, Çolak’ın da en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşması temennisinde bulundu. 
 
Diken, okuyucuları için Çomak’ın kitabında yer alan “Geldim Sana Hayat” adlı şiiri de seslendirdi.
 
İlhan Sami Çomak Kimdir
 
8 Mart 1973 yılında Bingöl Karlıova’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bingöl’de tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’ne 1992 yılında kaydını yaptırdı. 1994 yılında ‘Devletin hâkimiyeti altındaki topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya matuf eylemlerde bulunmak’ suçlamasıyla gözaltına alındı ve tutuklandı. Çomak, kesintisiz 25 yıldır cezaevinde. Türkçe dışında anadili olan Kürtçe ile şiirler yazıyor. 2016 yılında Gönderen: İlhami Sami Çomak isimli belgesele konu oldu. 2004 yılında yayımlanan Gitmeler Çiçek Kurusu ile 2017 yılında yayımlanan Dicle’nin Günlüğü arasında Açık Deniz (2006), Günaydın Yeryüzü (2011), Kedilerin Yazdığı İlahi (2014), Yağmur Dersleri (2017) ve Bir Sabah Yürüdüm (2017) kitapları yayımlandı.