Hasankeyf'te 3 yıl sonra İmam Abdullah'sız festival

img

BATMAN - Hasankeyf'te İmam Abdullah'ı anma etkinlikleri kapsamında 3 yıl sonra yeniden düzenlenen Hasankeyf Festivali’nde, tarihi ilçenin sular altında bırakılmaması çağrısı yapıldı. 

 
Batman'ın Hasankeyf ilçesinde İmam Abdullah'ı anma etkinlikleri kapsamında 2015 yılına kadar gerçekleştirilen, ancak 2016 yılında ilan edilen OHAL nedeniyle 3 yıl ara verilen Hasankeyf Festivali bu yıl yeniden düzenlendi. Batman Derneği, Batman Doğal Yaşamı Koruma Derneği, Batman Seyidler ve Ehli Beyt Derneği ve Batman Turizm Derneği tarafından organize edilen festival, Ilısu Barajı nedeniyle geçtiğimiz aylarda yerinden sökülerek Hasankeyf'teki yeni yerleşim yerine taşınan İmam Abdullah Zaviyesi’nin olmayışının verdiği buruklukla başladı. 
 
16 Haziran'a kadar sürecek olan festival için İmam Abdullah Zaviyesi'nin karşısında bulunan otopark alanında platform oluşturuldu. Festival boyunca her akşam yerel sanatçılar konserler verecek ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 
 
KONSERLE BAŞLADI
 
Dün akşam başlayan festivalde Batman'daki yerel sanatçılardan Cemo, İkbal ve Yusuf Eren sahne aldı. Çok sayıda kişinin katıldığı festivalde konuşan Batman Seyidler ve Ehli Beyt Derneği Başkanı Abdulmalik Müjdeci, İmam Abdullah'ı anmak amacıyla festivali düzenlediklerini ifade ederek, "Hz. Muhammed'in amcasının oğlu Caferi Tayyar'ın oğlu İmam Abdullah bölgenin İslamlaştırılmasında büyük katkı sağlamıştır. 1300 yıldır süren geleneği sürdürerek onu gelecek nesillere anlatmayı kendimize görev bildik" dedi. 
 
‘BU YANLIŞTAN DÖNÜN’
 
Hasankeyf'in sular altında bırakılmak istenilmesini eleştiren Müjdeci, "Hasankeyf'e ve manevi değerlere sahip çıkmak için buradayız. İnsanlığın görebileceği en büyük kültür mirasıdır. Doğa ve tarih ile iç içe geçmiş bu antik şehri korumak her türlü menfaatin de ötesindedir. Biz de Hasankeyf için geç değil diyoruz. Şartlar zorlanırsa alternatifin yaratılacağını düşünüyoruz. Zira iman varsa, imkan da vardır. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesini istiyoruz" dedi.