Diyarbakır’ın 10 tarihi mekanında müzik dinletisi

img

DİYARBAKIR – DTSO tarafından organize edilen “Geçmişin Sesi; Amida Konserleri” başlıyor. Konserin ilki Hasuni Mağalarında düzenlenecek.

 
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), “Geçmişin Sesi Amida Konserleri” adıyla bir dizi konser düzenleyecek. Diyarbakır’ın 10 tarihi mekanında düzenlenecek konserlerin ilki Hasuni Mağaraları’nda yapılacak. Konserler ayrıca dijital platformlarda canlı yayınlanacak.
 
Hasuni Mağaraları’nda 16 Ekim Cuma saat 20.00'de düzenlenecek ilk müzik dinletisinde santur, keman ve def ile dengbejlik geleneğinden günümüze ulaşan klamlar seslendirilecek. 
 
Hasuni Mağaralarından sonra Zerzavan’da piyona dinletisi, Ergani’de doğal ritim orkestrası, Keçi Burcu’nda Tembûr Dinletisi yapılacak.
 
Çalışmalara ilişkin açıklama yapan DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak, Diyarbakır’ın geçmişten günümüze kadar gelen kültürel değerlerinin bilinmediğini belirterek, farklı kültürlerden beslenerek günümüze kadar ulaşan kültürel çeşitliliği tanıtmaya çalıştıklarını aktardı.