Arsuz’da ilk kitap fuarı

img
HATAY - Arsuz’da ilk kitap fuarı okurlara kapılarını açtı. Okuyucuların yoğun ilgi gösterdiği fuarda, kitapçılar hem ekonomik kriz hem de salgın nedeniyle zor günler geçirdiklerini söyledi. 
 
Hatay’ın Arsuz ilçesinde 1'inci Arsuz Kitap Günleri adıyla okurlara kapılarını açtı. 16 Temmuz’da başlayan ve 26 Temmuz’a kadar devam edecek olan fuarda, Atatürk Kent Meydanı'nda kurulan 11 stantta, 30 farklı yayınevinin kitapları okurlarla buluşuyor. Koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirler nedeniyle fuar 16.00-24.00 saatleri arasında okurları ağırlayacak. 
 
YÜZDE 80'İ BORÇLU
 
Fuara yoğun ilginin olduğunu belirten kitapçı Semih Çalışkan, salgın sürecinde yapılan etkinliğin anlamlı olduğunu söyledi. Okuyucuların daha çok internet üzerinden kitap aldığını kaydeden Çalışkan, internet satışının kendilerini ciddi anlamda etkilediğini söyledi. Çalışkan, “Bu gidişle kitap evleri çökmeye mahkum” dedi. 
 
EKONOMİK KRİZ ETKİLİYOR
 
Salgın sürecinde okuyucularla bir araya geldiklerini ifade eden kitapçı Halil Doğan, kitap fuarlarının sekteye uğradığını, okuyucuların kitaplarla bir araya gelmediğini söyledi. Ekonomik krizin yanı sıra pandeminin kitap sektörünü ciddi anlamda etkilediğini belirten Doğan, kitapçıların zor günler yaşadığına değindi.