Kadınların danslı protestosuna müdahale: 7 gözaltı

  • kadın
  • 17:03 8 Aralık 2019
  • |
img

İSTANBUL - Şili’de maruz kaldıkları taciz, tecavüz ve şiddeti dans ederek protesto eden kadınlara destek olmak için Kadıköy’de bir araya gelen kadınlara polis sert müdahalede bulundu. Müdahale sonucu 7 kadın gözaltına alındı.

Güney Amerika ülkesi Şili’de kadınlar, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla maruz kaldıkları taciz, tecavüz ve şiddeti dans ederek protesto etmişti. Dünyanın gündemine oturan kadınlara Türkiye'de bulunan kadınlar da yaptıkları danslarla destek vermeye devam ediyor. Kadıköy Beşiktaş İskelesi önünde bir araya gelen yüzlerce kadın Las Tesis’in bestelediği "Hayır dersem hayır, ısrar edemezsin. Tacize hayır" diyerek dans etti.

KADINLARI YERLERDE SÜRÜKLEDİLER

Dans eden kadınlara yönelik polis, eylemin yasadışı olduğunu belirterek kadınların müzik ve dans aletlerine el koydu. Polise tepki gösteren kadınlar eylemlerini sürdürmeye devam etti.  Bunun üzerine polis kalkanlarla kadınları alandan uzaklaştırmaya çalıştı. Polisin sert müdahalede bulunduğu eylemde kadınlar yerlerde sürüklenerek gözaltına alınmaya çalışıldı.

SLOGANLARLA TEPKİ GÖSTERDİLER

Kadınlar polis müdahalesine "Gelsin baba, gelsin koca, gelsin devlet gelsin cop, inadına isyan, inadına özgürlük", "Kadınları değil, cinayeti engelle" sloganları ile tepki gösterdi. 

Bunun üzerine ara sokaklara dağılan kadınlar, burada eylemlerini uzun bir süre sürdürdü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim ve Kadın Meclisleri Üyesi Ayşen Ece Kavas'ın da aralarında bulunduğu 7 kadın 0gözaltına alındı. KCDP  Genel Sekreteri Ataselim ters kelepçe ile gözaltına alındı

24 SAAT GÖZALTI SÜRESİ İSTENDİ

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan yapılan açıklamada gözaltına alınan kadınlar için 24 saat gözaltı süresi istendiği bildirildi.

Açıklamada şöyle denildi:“Gözaltında olan Genel Sekreterimiz Fidan Ataselim, temsilcilerimizden Ayşen Ece Kavas ve diğer kadın arkadaşlarımız hakkında 24 saat gözaltı süresi istendi. Bu gece karakolda tutulacaklar. Durmayacağız! Kadın cinayetlerini durduracağız!”