Polis engelini aşan kadınlar: Savaşa değil, kadına bütçe ayır

img

MERSİN- Mersin Kadın Platformu, “Kadın Cinayetlerini Acil Önleyin” kampanyası kapsamında düzenledikleri yürüyüşe yönelik polis engelini aşan kadınlar, hükümete “Savaşa değil, kadına bütçe ayır” diye seslendi.


Mersin Kadın Platformu, kadın cinayetlerine ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine tepki göstermek amacıyla başlattıkları “Kadın Cinayetlerini Acil Önleyin” kampanyası kapsamında basın açıklaması  ve yürüyüş düzenledi. Yenişehir ilçesinde bulunan Güven Park’ta düzenlenen basın açıklamasına platform üyeleri katıldı.

Açıklamayı platform üyesi Avukat Azize Kurnaz okudu. Açıklama ardından düzenlenen yürüyüş polis engeline rağmen Güven Park’tan Özgecan Aslan Barış Meydanı’na kadar devam etti. Basın açıklaması ve yürüyüş boyunca kadınlar sık sık, “Savaşa değil, kadına bütçe ayır”, “Jin, Jiyan, Azadi”,  “Aile değil, kadınız”, ”Boşanmayı değil, cinayeti engelle” sloganları attı.
   
 ‘BİR ŞEY DEĞİŞECEKSE KADINLA DEĞİŞECEK’

Kadınların şiddete karşı yeterince korunmadığının altını çizen Kurnaz, kadın katliamlarının, erkek tarafından meşru görüldüğünü kaydetti. Kurnaz, “Artık yeter. Bu ülkede bir şeyler değişecekse ancak kadınlarla değişecek. Birbirimizden aldığımız cesaret ve güçle değişecek. İşte tam da bu yüzden kadın cinayetlerine ve erkek şiddetine karşı 25 Kasım yaklaşırken, 25 Kasım sonrasını da gören ‘Kadın Cinayetlerini Acil Önle’ çağrısıyla bir kampanya başlattık. Bugün de bu çağrı ile yan yana geldik” dedi.

Hükümete seslenen Kurnaz, “Biz kadınlar ölümün karşısında yaşamı, savaşın karşısında barışı savunacağız. Savaşa değil kadınlara, kadınları koruyacak politikalara, kadın sığınma evlerine bütçe ayırın” diye seslendi.

Açıklama kadınların attıkları sloganlarla son buldu.