Kadınlar Birlikte Güçlü Beyoğlu’nda ses çıkardı

img

İSTANBUL- “Kadın Cinayetlerini Acil Önle” kampanyasını sürdüren Kadınlar Birlikte Güçlü, Beyoğlu’nda ses çıkarma eyleminde buluştu. Kadınlar, yaşamak istediklerini belirterek, İstanbul Sözleşmesi’nin gereklerini bir kez daha hatırlattı.

Kadınlar Birlikte Güçlü, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü yaklaşırken "Cinayet haberi okumaya tahammülümüz kalmadı" diyerek 28 Eylül'de “Kadın Cinayetlerini Acil Önle” kampanyası başlattı. Kadınlar, devam ettirilen kampanya çerçevesinde Beyoğlu Kurtuluş Akbank önünde ses çıkarma eylemi gerçekleştirdi. "Benim vücudum senin suç mahallin değildir", " Boşanmayı değil, cinayeti engelle", "Korkma bağır, ölüme hayır" ve "Ölmek istemiyoruz" dövizlerinin açıldığı eylemde sık sık, "Yaşasın kadın dayanışması" ve "Erkek vuruyor, devlet koruyor" sloganları atıldı.

Kadınlar Birlikte Güçlü adına konuşma yapan Çağla Akdere, bugün gerçekleşen Emine Bulut davasına hatırlatarak, kadınların öldürülmek istemediğini belirtti. İstanbul Sözleşmesi’nin gerekliklerinin yerine getirilmesini isteyen Akdere, "Erkek şiddetine karşı ses çıkarıyoruz. Biz kadınlar yaşamak istiyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nin yerine getirilmesini istiyoruz. 25 Kasım’a kadar bulunduğumuz her yerde ses çıkarıyoruz. Kadın cinayetlerini acilen önleyin diyoruz. Kadın cinayetleri önlenebilir" dedi.

'KORUMA TEDBİR KARARI ALINSAYDI'

Bugün gerçekleştirilen Emine Bulut davasına da değinen Akdere, "Koruma tedbir kararı alınsaydı, Emine bugün yaşıyor olacaktı. Biz biliyoruz ki kadın cinayetleri önlenebilir. Erkek şiddetinde de yoksulluktan da en çok kadınlar etkileniyor" diye belirtti.

'SORUMLULUĞU OLANLAR YARGILANSIN'

“Toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmalıdır” diyen Akdere, "Bugün mahkemede Emine'nin kardeşi, Emine hamileyken kocası tarafından balkona kitlendiğini söyledi. Buna tepki gösterirken şiddete uğradı. Sorumluluğu olanlar yargılansınlar. Sesimizi duyana kadar ses çıkartma eylemlerimize devam edeceğiz. Erkeğin şiddeti son bulsun diye ses çıkaralım. Bizi erkek şiddetinden koruyacak tek güç kadın dayanışmasıdır. Birbirimizle dayanışalım, kadın dayanışması yaşatır. Kadın cinayetleri son bulana kadar ses çıkarmaya devam edeceğiz" diye konuştu.