TJA: Kadının özgürlüğü için sonuna kadar mücadele

  • kadın
  • 14:20 16 Haziran 2019
  • |
img
DİYARBAKIR - TJA, kaldığı Çanakkale Cezaevi'nde bedenini ataşe veren ve 17 Haziran'da yaşamını yitiren Sema Yüce için yaptığı açıklamada, “Kürt ve Ortadoğu kadının özgürlüğü için sonuna kadar mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı. 
 
Özgür Kadın Hareketi (TJA), 1998 Newrozu’nda kaldığı Çanakkale Cezaevi’nde bedenini ateşe veren ve 17 Haziran'da yaşamın yitiren Sema Yüce'nin ölüm yıldönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Kadın özgürlüğü için mücadele etmiş, yaşamını yitirmiş tüm kadın yoldaşlarımızı Sema Yüce şahsında anıyoruz. Bizler büyük anlam ve yaşam sahibi öncülerimizin ardılları olarak, Kürt ve Ortadoğu kadının özgürlüğü için sonuna kadar mücadele edeceğiz“ ifadeleri kullanıldı. 
 
TJA, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: 
 
‘YÜCE, BEDENİYLE ATEŞTEN KÖPRÜ OLDU’
 
“Sema Yüce, 8 Mart’tan 21 Mart’a yanan bedeniyle hem ateşten bir köprü hem kadının doğuşu olan 8 Mart ve Kürt halkının doğuş günü olan Newroz arasındaki bütünselliği ortaya koydu. Baskı, işkence, tutuklu haklarından maruz bırakılma, kadını düşürme, teslim alma politikalarına karşı Çanakkale zindanında yaşamını feda etmiş, hem Kürt erkeğinin iktidarcı, teslimiyetçi yaklaşımına hem devletin ırkçı, cinsiyetçi politikalarına karşı kadın özgürlük felsefesinin, mücadelesinin  yöntemini, duruşunu göstermiştir hakikatine ulaşmıştır. Özgür kadının özgür toplum yaratıcısı ve öncüsü olacağını, göstermiştir.
 
Kadın özgürlüğü için mücadele etmiş, yaşamını yitirmiş tüm kadın yoldaşlarımızı Sema Yüce şahsında anıyoruz. Bizler büyük anlam ve yaşam sahibi öncülerimizin ardılları olarak, Kürt ve Ortadoğu kadının özgürlüğü için sonuna kadar mücadele edeceğiz.”