Kadınlar İstanbul Sözleşmesi'ni konuştu

img
İZMİR - Mor Dayanışma’nın İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin etkinliğinde bir araya gelen kadınlar, yaşadıkları hak ihlallerine karşı nasıl mücadele edilebileceklerini tartıştı. 
 
İzmir'in Buca ilçesinde bulunan Hasanağa Parkı’nda bir araya gelen kadınlar İstanbul Sözleşmesi’ni tartıştı. Mor Dayanışma öncülüğünde düzenlenen etkinliğe avukat Müge Arslan Pazarcı ve çok sayıda kadın katıldı. 
 
Etkinlikte konuşan Av. Pazarcı, sözleşmenin kadınlar için önemine değindi. İstanbul Sözleşmesi'nin 4 saç ayağının olduğunu belirten Pazarcı, "İstanbul Sözleşmesi'nin en önemli ayağı önleyici olmasıdır.  Şiddeti önler. İkincisi, koruyucu olmasıdır. Şiddete uğrayan kadınları korur. Üçüncüsü, etkin kovuşturmadır. Önleyemediği şiddetin etkin bir şekilde adli sürecini yürütür. Son olarak bütüncül bir politika oluşturur.” Pazarcı, sözleşme olmadan kadınların ceza kanunları ile korunamayacağının altını çizdi.
 
Pazarcı’nın konuşmasının ardından kadınlar gündelik hayatta yaşadıkları hak ihlallerini ve buna karşı nasıl mücadele edilebileceklerini tartıştı.