'Kendimizi savunuyoruz' kampanyası Manisa’da start verdi

  • kadın
  • 18:28 28 Eylül 2020
  • |
img

MANİSA- TJA’nın "Em xwe diparêzin" kampanyası kapsamında Manisa’da bir araya gelen kadınlar, özel savaş politikalarına, kadın kırımına ve tecride karşı bir özsavunma mesajları verdi.

Özgür Kadın Hareketi (TJA), “Em xwe diparêzin (Kendimizi savunuyoruz)" kampanyasının Manisa ayağının startını da verdi. HDP Turgutlu ilçe binasında yapılan etkinlik kapsamında bir araya gelen kadınlar, kampanyaya dair açıklama yaptı. Açıklamanın basın metni Kürtçe ve Türkçe olarak iki dilde okundu. Kütçe basın metini Meryem Temel okurken, Türkçe’sini ise Hasret Aslan okudu.

‘ÖZSAVUNMA İLE DİRENİŞE ULAŞTIK’

“Kürtler jenosit ve jineosid politikalarıyla katledilirken, Kürt kadınların iki kez katledildi, Kürt çocukların asimile edildi” diyen Aslan, 40 yıldır tanıklık ettikleri saldırılara karşı öz savunma ile kendilerini koruduklarını söyledi. Kadın mücadelesi karşısında devletin de kadına karşı özel savaş politikalarını derinleştirdiği kaydeden Aslan, “Korkmadık daha çok alanlara akarak kendimizi savunduk. Erkeğin malı, namus anlayışına karşı ‘kimsenin namusu değiliz namusumuz özgürlüğümüzdür dedik. Tecavüz bir kültür olarak bedene, toprağa, suya, doğaya, anadile, eşitlik, özgürlük alanlarına yayılmaktadır diyerek sokaklara, köylere, mahallelere, indik. Bilinçlendikçe örgütlendik, örgütlendikçe öz savunma direnişine ulaştık” ifadeleri kullanıldı.

‘TECRİDE HAYIR’

Kampanya ile erkek egemen hükümetin, devlet ve erkeğin tüm saldırılarına karşı alanlara çıkacaklarını vurgulayan Aslan, şöyle konuştu: “Bugün Sayın Öcalan şahsında Kürt halkına ve kadınlara tecrit uygulanıyor. İmralı'daki tecrit ile birlikte bütün kadınlar tecrit altına alınmak isteniyor. Bu tecrit politikası kadınlar üzerinde en ağır şekilde yürütülüyor. Kadınların çalışmaları engelleniyor, güçlü kazanmaları, toplumda statü sahibi olmalarını istemiyorlar. Tüm bunlardan kaynaklı biz kadınlar olarak tecride sonuna kadar hayır diyoruz.”

Etkinlik, slogan, zılgıt ve halaylarla son buldu.