Türkoğlu Cezaevi’nde açlık grevi sonlandırıldı

img
MARAŞ - Maraş Türkoğlu 1 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde askeri nizamda ayakta sayım dayatması gibi ihlallere karşı açlık grevinde olan 4 tutuklunun talepleri kabul edilmesi üzerine eyleme son verildi. 
 
Maraş Türkoğlu 1 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde askeri nizamda ayakta sayım dayatması gibi ihlallere karşı 25 Kasım’dan bu yana açlık grevinde olan 4 tutuklu, taleplerinin kabul edilmesi üzerine eylemlerini sonlandırdı. 2 Aralık'ta cezaevi idaresiyle görüşen tutukluların, hak ihlallerinin ortadan kaldırılacağı yönünde söz almaları üzerine aynı gün itibariyle açlık grevini sonlandırdığı belirtildi. 
 
Tutuklulardan Halit Şaşmaz'ın babası Abdurrahman Ecer, oğluyla görüştüğünü ve açlık grevinde olanların eylemini sonlandırdığını aktardı. Baba Ecer, oğlunun kendisine; "Cezaevi müdürü, cezaevi savcısı ve bazı vekiller bizle görüştü. Cezaevi yönetimi bize; hak ihlallerinin son bulacağını ve hakkımızda disiplin cezası verilmeyeceğini belirtti. Bu iki gündür hak ihlallerine maruz kalmıyoruz. Ayrıca bu cezaevine geldiğimiz günden beri 14 arkadaşımızla görüşemiyoruz. Akıbetini bilmiyoruz." dediğini belirtti. 
 
Tutuklular, "Askeri nizamda sayım dayatmasına son verilmesinin yanı sıra koğuş birleşme taleplerinin yerine getirilmesi, cezaevi girişinde çıplak arama dayatmasının son bulunması, koridorda askeri nizamda yürüyüş dayatmasının son bulması, keyfi disiplin cezalarının iptal edilmesi, yaka kimlik kartı taşıma uygulamasından vazgeçilmesi, gazete, kitap, mektup ve kargolarının verilmesi" gibi talepleri bulunuyordu.