GOP Barınma Hakkı Meclisi: Verilen sözler tutulsun

img
İSTANBUL - Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi, “Acele Kamulaştırma” ile ellerinden alınan evlerine ilişkin basın açıklaması yaparak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Gaziosmanpaşa Belediyesini verdikleri sözleri tutmaya çağırdı. 
 
Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi, “Acele Kamulaştırma” adı altında ellerinden alınıp yıkılan ve senelerdir yenileri yapılmayan evleri için Gaziosmanpaşa (GOP) Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. “Evde bizim semtte bizim, beton değil insanca yaşamak istiyoruz” ve “Gaziosmanpaşa’da risk sizsiniz” pankartlarının açıldığı açıklamaya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziosmanpaşa Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi Dönem Sözcüsü Korkmaz Aslan, “Bir dönüşüm olacaksa, bölge halkı meslek odaları ve avukatların içinde olduğu bir dönüşüm olmalıdır” dedi.
 
‘RANTSAL DÖNÜŞÜME KARŞIYAYIZ’ 
 
6306 sayılı yasanın uygulanmaya başlaması ile mağdur olduklarını dile getiren Aslan, “7 sene boyunca Gaziosmanpaşa’da nam-ı diğer Taşlıtarla’da taş üstüne taş bırakmamacasına, evlerimizden kovulurcasına adına kentsel dönüşüm dedikleri bir rantsal dönüşüm süreci ile hepimiz karşı karşıya bırakıldık” diye belirtti.  2016 yılından beri rantsal dönüşüm sürecini belediyenin durdurmasını umut ettiklerini dile getiren Aslan, “Yaklaşık 5 bin parselde yaşayan on binlerce insanın evi ile ilgili alınan ‘Acele Kamulaştırma’  kararları hepimizi şoke etti’ ifadelerine kullandı.
 
‘GOPAŞ GTMİŞ TOKİ GELMİŞTİR’ 
 
7 senenin belediyenin saldırıları ve halkın direnişleri ile geçtiğinin altını çizen Aslan,  “Bu insanlar Hasan Tahsin Usta ve çalışma ekibindeki kamu görevlilerinin verdikleri sözleri tutmasını bekliyorlar“ dedi. Rantsal dönüşüm için GOP belediye başkanlığının TOKİ’den yardım istediği, GOPAŞ’ın ise daha sonra aradan çıkarılarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devir edildiğini belirten Aslan, “GOPAŞ gitmiş fakat yerine TOKİ gelmiştir. Ancak zulüm ve hukuk tanımazlık baki kalmıştır” dedi. Gaziosmanpaşalıları dışlayan çözümleri kabul etmediklerini sözlerine ekleyen Aslan, “Bir dönüşüm olacaksa, bölge halkı meslek odaları ve avukatların içinde olduğu bir dönüşüm olmalıdır. Bütün kamusal alanları ile mahallelerimizin yerinde yapılandırılacağı bir çözüm istiyoruz” diye konuştu. 
 
‘VERDİKLERİ SÖZLERİ TUTSUNLAR’ 
 
Evleri elinden alınan vatandaşlar adına konuşan Eyüp Aras ise “6 sene önce kendi evlerimizi daha güvenli ve sağlıklı konutlar için terk ettik. O zamandan beri maddi sıkıntılar içinde yaşamak zorunda kaldık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığını ve Gaziosmanpaşa Belediyesini verdikleri sözleri tutmaya çağırıyoruz” ifadelerin kullandı.