Belediye eşbaşkanları Diyarbakır’a sokulmadı

 
DİYARBAKIR – Diyarbakır’a gelmek üzere araçları ile yola çıkan HDP’li Eğil Belediye Eşbaşkanı Gülistan Ensarioğlu ile Silvan Belediye Eşbaşkanı Naşide Toprak’ın kent merkezine girişleri polislerce engellendi.
 
Mardin ve Van ile birlikte büyükşehir belediyesine kayyum atanan Diyarbakır’da, gün boyu devam eden kayyum protestolarına yönelik sert polis müdahalelerinin ardından HDP’li belediye eşbaşkanları kent merkezine sokulmadı.
 
HDP’li Eğil Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Ensarioğlu ile Silvan Belediyesi Eşbaşkanı Naşide Toprak, akşam saatlerinde bulundukları ilçelerden Diyarbakır kent merkezine gelmek üzere yola çıktı. Ancak her iki belediye eşbaşkanının içerisinde bulundukları araçlar, kent merkezine yakın mesafelerindeki polis kontrol noktalarında durduruldu. 
 
Buralarda uzun süre bekletilen eşbaşkanların geçişlerine daha sonra izin verildi. Yollarına devam eden eşbaşkanlar, kentin hemen girişinde bulunan polis kontrol noktalarında ikinci kez durduruldu. Burada da uzun süre bekletilerek, kimlik kontrolünden geçirilen eşbaşkanların kente girişlerine izin verilmedi. 
 
Belediye eşbaşkanlarının kente girişlerine partilerinin il örgütü binasına gidecekleri gerekçesiyle izin verilmedi.
 
Bu gerekçe nedeniyle uzun süre polislerle tartışan belediye eşbaşkanları yine de kente sokulmadı. Eşbaşkanlar, engellemeler üzerine geldikleri ilçelere yine polis takibinde dönmek zorunda kaldı.