Urfa Emek ve Demokrasi Platformu’ndan hükümete: Kayyum kararından vazgeçin

img
URFA – HDP’li 3 büyükşehir belediyesine kayyum atanmasını “darbe” olarak tanımlayan Urfa Emek ve Demokrasi Platformu, hükümete aldığı yanlış karardan derhal vazgeçmesi için çağrı yaptı. 
 
İçişleri Bakanlığı talimatıyla haklarında soruşturma olduğu gerekçesiyle HDP’li Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasına Urfa’da Emek ve Demokrasi Platformu adı altında bir araya gelen çok sayıda sivil toplum örgütü tepki gösterdi. Eğitim-Sen Urfa Şube binasında düzenlenen basın toplantısında ortak açıklamayı Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Urfa Dönem Sözcüsü Leyla Sezer yaptı.
 
Sezer, binlerce polisin operasyonuyla yapılan görevden almaların hukuki bir dayanağının olmadığını söyledi. Halkçı, şeffaf bir belediyecilik yapma uğraşları kamuoyu nezdinde takip edilirken, görevden alma gerekçelerin hiçbirinin inandırıcı olmadığını belirten Sezer, “Seçimlerden önce ‘gerekirse yine kayyum atayacağız’ denildiğini de unutmuş değiliz. Halkın seçtiği kişilerin görevden uzaklaştırılıp yerine atanmışları getirmek, halkın iradesini açıkça hiçe saymaktır. Halkın iradesi gasp edilmiştir. Seçim sonuçlarını beğenmeyen tek adam rejiminin Kürt halkının iradesini yok sayarak pervasızca saldırmasını kabul etmiyoruz. Bizler bu durumu şovenist, intikamvari bir yaklaşım olarak görüyoruz. HDP şahsında Kürt Halkı cezalandırılmak isteniyor. Demokrasiden, adaletten, hukuktan yana kesimlerin bu duruma karşı durması ve mücadele etmesi bu karanlık tünelden çıkmanın tek yoludur” dedi.