İstanbul’a çıkarma yapan HDP’liler kapı kapı dolaşıyor

img
İSTANBUL – Yenilenecek seçimler öncesi İstanbul’a çıkarma yapan HDP’liler, yöre derneklerinden çarşı ve pazarlara uzanan ziyaretleri ile seçim seferberliği içerisinde. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP), 23 Haziran’da yenilecek Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) seçimleri öncesinde adeta seferberlik ilan etmiş durumda. Günlerdir devam eden seçim çalışmaları kapsamında bugün de milletvekilleri ve partili eski belediye eşbaşkanlarının katılımı ile ziyaretler gerçekleştirildi.
 
Seçim çalışmalarına dahil olan Sırrı Sakık, ziyaret ettiği Muş Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nde hemşerileri ile biraraya geldi. Sakık, burada yaptığı konuşmada tüm hemşerilerinden demokrasi için sandık başına gidip, oylarını kullanmalarını istedi.
 
ESNAF VE ÇARŞI ZİYARETLERİ
 
HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm de, Bakırköy İlçe Örgütü’nün seçim çalışmalarına katılıp, esnaf ve çarşı ziyaretlerinde bulundu. Ziyaretler sırasında yapılan sohbetlerde 23 Haziran seçimin “demokrasi seçimi” olduğu vurgulanıp, seçmenlerden demokrasi için sandığa gitmeleri istendi. Gülüm, ziyaretler sırasında yurttaşların sorunlarını da dinledi.
 
ESENLER'DE YÖRE DERNEKLERİ VE KIRAATHANELERE GİDİLDİ
 
Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş ve Hatay İl Örgütü Eşbaşkanı Kerem Nalbant’ın da aralarında bulunduğu bir grup partili ise, Esenler ilçesinde bulunan yöre dernekleri ve kıraathaneleri ziyaret etti. Ziyaret sırasında yurttaşlarla sohbet eden HDP’liler, 23 Haziran seçimlerinin önmini anlattı.
 
HDP’liler Çekmeköy ilçesinde ise Mimar Sinan Pazarı’na gitti. Esnafları dolaşan partililer, Pazar alışverişine çıkan yurttaşlara seçim bildiri dağıttı.